USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Віднині в Україні розпочинають видавати ID-картки замість паспортів

11 Січня 2016 09:59
Державна міграційна служба України від сьогодні, 11 січня 2016 року, розпочне оформлення документів щодо отримання нових паспортів громадянина України у вигляді ID-карток.

Про це розповівпід час прес-конференції, що відбулась 5 січня, голова ДМС Максим Соколюк, - передає УНН.

“З 11 січня Державна міграційна служба починає оформлення нових документів. Першою чергою, це оформлення стосується громадян, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт громадянина України вперше... По-перше, ми оформлюємо (ID-картку — ред.) 16-річним, решті ми будемо оформлювати наприкінці січня або в лютому”, — сказав він і уточнив, що у громадян України буде або старий паспорт, або нова ID-картка.

Зі слів Максима Соколюка, ID-картка є документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство всередині країни.

Тобто, уточнив він, в Україні буде існувати два основних документи, а саме внутрішній документ — ID-картка і закордонний паспорт. “ID-картка містить безконтактний електронний носій-чіп, на якому, крім даних про власника документа, записані біометричні дані, це кольорова фотокартка, інформація про місце проживання та сімейний стан. Також у законопроекті № 3224 ми пропонуємо долучити до цієї інформації електронний цифровий підпис... Картка містить дуже багато захисних властивостей”, — додав Максим Соколюк.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, як у Луцьку готуються видавати громадянам нові пластикові картки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
44 Показати IP 11 Січня 2016 10:30
рівень життя і зарплати нижче Зімбабве... зате ай-ді карточки кожному
Думка до 44 Показати IP 11 Січня 2016 11:46
Таврують як скотину...
проти Показати IP 11 Січня 2016 16:46
таврують нас тотальний контроль, заганят нас в стадо
Хтось Показати IP 11 Січня 2016 22:05
Ой, не смішіть, ніби індетифікаційні коди це не таврування... Паспорт теж має серію і номер який присвоюється тільки певній людині... Ми всі пронумеровані... Та й ніхто нікого не заставляє робити ці паспорти, бо вони будуть нарівні з існуючими. Так що не треба тоі дурноі мови. Хочете - зробите, а якщо не хочете, то вас ніхто не заставляє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus