USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні змінився порядок оформлення паспорта у формі ID-картки

3 Жовтня 2018 23:26
У середу, 3 жовтня, Кабінет міністрів на своєму засіданні вніс зміни до порядку оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Про це повідомляє Державна міграційна служба.

У відомстві уточнили, що уряд вніс зміни до своєї постанови від 25 березня 2015 року "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України".

Так, відповідно до змін, з 1 листопада 2018 року громадяни України зможуть обміняти паспорт у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Водночас у ДМС підкреслили, що закон не вимагає обов'язкової заміни документів. Це означає, що всі раніше видані документи будуть чинними до закінчення терміну їхньої дії.

Відзначимо, паспорти у формі картки в Україні почали видавати в січні 2016 року. Нові паспорти видаються в разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14 років і оформляють паспорт вперше. Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно. За заміну й відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір - від 279 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Михайлович Показати IP 4 Жовтня 2018 08:18
" ...За заміну й відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір - від 279 гривень. ..." Вдумайтеся , що знову творять ??? Для свата , брата , кума і т.д. = 279 грн. ; решта до чого - до бескінченної фантазії чиновника ...!!!!!!!!!!!!!! Невже не вистачає логіки ,що це на рівному місці будуть спокуси до до корупції , яку ми питаємося побороти ?
123 до Василь Михайлович Показати IP 4 Жовтня 2018 10:02
Ви не маєте уяви про те шо пишете. Ідеш платиш в касу в цнапі, приносиш чек, де тут місце для корупці? Смішно те шо фотографія чорно біла не дуже чітка, підпис розміром 1 см, і треба носити з собою листок А4 з пропискою, бо без нього супер-супер-сучасний айді не дійсний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus