USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

П'ятниця в Україні стане днем судів та можливих гучних арештів

14 Липня 2017 09:39
Сьогодні, 14 липня, в Києві відбудуться допити народних депутатів, з яких зняли недоторканність, а одного з них можуть навіть позбавити волі.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Зокрема, запобіжний захід суд обиратиме Михайлу Добкіну, якого парламент не лише позбавив імунітету, але й дозволив затримати й арештувати. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко. Підозрюваного в земельних махінаціях «опоблоківця» Луценко попросив прийти пообіді до ГПУ. Добкін запевнив, що о другій годині дня прийде до прокуратури разом із адвокатами. Пообіцяв з країни не втікати та не лягати до лікарні. Свою провину підозрюваний не визнає і переконує, що справа проти нього є політичною.

«Я політик. Я повинен бути готовим до такого розвитку подій. Я обіцяв нікуди не виїжджати, розуміючи, що буде в цій залі», - сказав Добкін.

Сьогодні ж на свої перші допити як підозрювані до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та НАБУ мають з'явитися двоє нардепів Борислав Розенблат та Максим Поляков. Обоє проходять по одній бурштиновій справі. Закидають їм хабарництво. Колишній член фракції «Блоку Петра Порошенка» та «народнофронтівець» отримали підозри з рук генерального прокурора напередодні. У вівторок, 11 липня, парламент позбавив їх депутатської недоторканності. Щоправда, відмовився дати згоду на затримання й арешт. Тож, за словами Юрія Луценка, прокурори проситимуть для них запобіжний захід, не пов'язаний із обмеженням волі, наприклад, особисте зобов'язання чи заставу.

Тим часом інший парламентарій звалив тягар з плечей. Залишити крісло нардепа у Верховній Раді вирішив В'ячеслав Костянтиновський. Пізно ввечері він повідомив у Facebook, що написав заяву про складення мандату, зареєстрував її в парламенті та сподівається, що восени депутати її ухвалять. Костянтиновський повідомив, що мріяв про складання повноважень останні два роки, бо справжнім політиком так і не став. Тепер повернеться в бізнес, бо, каже, його ресторани та клуби робили Київ більш європейським. В'ячеслав Костянтиновський - столичний бізнесмен та мультимільйонер. Після початку АТО вступив до лав батальйону «Київ-1», та навіть продав свій особистий «Роллс-Ройс», аби віддати гроші на армію.

Тим часом суд розгляне сьогодні ще одну гучну справу останніх тижнів. Київська прокуратура просить збільшити заставу за головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву майже ушестеро - до понад 3 млн грн. Апеляцію судді розглядатимуть уже за кілька годин. Затриманого 22 червня Гужву випустили із СІЗО на початку минулого тижня. За волю довелося заплатити більше ніж півмільйона гривень. Гужві закидають здирництво. За даними правоохоронців, він зі спільником вимагали від нардепа-радикала Дмитра Лінька 20 тисяч доларів за неопублікований компромат. Половину суми, начебто, знайшли в портфелі Гужви. Сам він переконує, що його просто підставили. Спільник тим часом перебуває під цілодобовим домашнім арештом, бо, як каже прокуратура, співпрацює зі слідством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus