USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Добкіну нагадали про російський триколор і дозволили арешт

14 Липня 2017 08:15
Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Михайла Добкіна.

За це проголосували 288 депутатів, передає Gazeta.ua.

Також депутати підтримали його затримання і арешт – «За» проголосували 250 і 248 депутатів.

Попередньо генпрокурор Юрій Луценко заявив: «У разі підтримання подання про затримання та арешт, він може відбутися винятково за рішенням суду. Генеральна прокуратура на відміну від Національного антикорупційного бюро позбавлена права негайного затримання після рішення про арешт. Майте це на увазі».

Нардепу загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Його підозрюють у тому, що з групою осіб у шахрайський спосіб заволодів 78 га землі в Харкові. Вартість ділянок оцінили в 220 млн грн. У цей період Михайло Добкін обіймав посаду міського голови, а Геннадій Кернес був секретарем міськради.

Сам Добкін відкинув звинувачення і заявив про відсутність доказів.

«Головне їхнє завдання - заховати мене в СІЗО», - додав нардеп і закликав позбавити його недоторканності.

Народний депутат з Волині Ігор Гузь заявив, що за три роки Добкіна так і не притягнули до відповідальності за наказ вбивати учасників харківського Майдану.

«Мені дуже прикро, Юрію Віталійовичу, і всім хто тут стояв на Майдані, що ми цього м*дака за три роки не притягнули за те, що під час Майдану він стояв під російським триколором у Харкові, що він давав завдання вбивати учасників харківського Майдану», - заявив Гузь.

Нардеп заявив, що президент Петро Порошенко «до цього часу прикриває «Опозиційний блок». «І вони стоять тут перед нами, ухиляються», - продовжив нардеп Ігор Гузь.

Після голосування генпрокурор повідомив Добкіну про виклик у генпрокуратуру у п'ятницю на 14:00. Також у ГПУ викликають нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із трьох нардепів - Олеся Довгого з групи "Воля народу", Максима Полякова з "Народного фронту" і екс-члена фракції "БПП" Борислава Розенблата. Натомість парламент не підтримав скасування депутатського імунітету з представника "Народного фронту" Євгена Дейдея і "радикала" Андрія Лозового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 14 Липня 2017 12:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus