USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Поганий міністр?» Що відбувається на тлі заяви Абромавічуса про відставку

3 Лютого 2016 17:20
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко подає у відставку слідом за міністром Айварасом Абромавічусом. Про це вона заявила РБК-Україна.

"Я, як частина його команди, можу сказати, що я точно йду. Закінчую справи протягом двох тижнів і йду", - сказала Клименко.

"Я вважаю, що наш міністр - героїчна людина. Він зробив абсолютно все правильно", - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 3 лютого, міністр економрозвитку України Айварас Абромавічус, заявивши про свою відставку, звинуватив владу України в цілому та першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ігоря Кононенка в корупції і блокуванні реформ, намаганні встановити контроль за грошовими потоками на держпідприємствах.



ПОСЛИ ДЕВ’ЯТИ ДЕРЖАВ ВИСЛОВИЛИ ГЛИБОКЕ РОЗЧАРУВАННЯ ВІДСТАВКОЮ АБРОМАВИЧУСА

Голови восьми дипломатичних представництв підписалися під заявою посла Швеції в Україні щодо відставки міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса. Заяву оприлюднено на сторінці Посольства Швеції, - повідомляє Тиждень.ua.У тексті висловлюється глибоке розчарування відставкою міністра.

«Ми глибоко розчаровані відставкою Міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні. Впродовж минулого року пан Абромавичус і його професійна команда добились важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади», – йдеться у тексті.

Окрім того, посли закликали українських політиків припинити «дріб’язкові розбіжності» та об’єднатися для розвитку країни.

Підписантами тексту стали: посол Канади Роман Ващук, посол Франції Ізабель Дюмон, посол Німеччини Кристоф Вайль, посол Італії Фабріціо Романо, посол Литви Марюс Януконіс, посол Швеції Андреас фон Бекерат, посол Швейцарії Гійом Шойрер, посол Великої Британії Джудіт Гоф, посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт.

Нагадаємо, раніше посол США Пайєтт вже прокоментував відставку Абромавичуса та назвав його "великим чемпіоном з реформ".

УКРАЇНСЬКІ ЄВРОБОНДИ ПАДАЮТЬ В ЦІНІ НА ТЛІ ЗАЯВИ АБРОМАВІЧУСА ПРО ВІДСТАВКУ

Українські євробонди за станом на 12:00 3 лютого знизилися в ціні на 1,1% на тлі заяви про відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса.

Про це повідомив виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський, - повідомляє передає Цензор.НЕТ з посиланням на УНІАН.

"Поганий міністр, пан Кононенко? А чому тоді на його заяві про відставку ціна євробондів України падає?" - Прокоментував експерт зниження вартості цінних паперів.

ПЕРЕДБАЧУВАНИЙ "НАГЛЯДАЧ" ДЛЯ АБРОМАВІЧУСА

Як уже повідомлялося, причиною своєї відставки він назвав першого заступника голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка. Міністр звинуватив Кононенка у кадровому свавіллі.

Останньою краплею для Абромавічуса стала вимога призначити замом міністра економіки в статусі неформального "наглядача" Сергія Пінькаса, повідомив народний депутат від БПП Сергій Лещенко. На своїй сторінці у Фейсбуці він заявив, що одним з факторів, що спровокували подання у відставку міністра економрозвитку Айвараса Абромавічуса, стала спроба призначення замом міністра такого собі Сергія Пінькаса.

"Останньою краплею для Айварас Абромавічус стала вимога призначити замом міністра економіки в статусі неформального "наглядача" – такого собі Сергія Пінькаса. Це висуванець Кононенка. На сьогодні Пінькас працює заступником глави" Укроборонпрому", ключового державного активу у сфері адміністрації президента", - повідомив нардеп.

Відзначимо, що листопада 2015 року Сергій Пінькас повідомив про звільнення з поста першого заступника директора "УкрОбронПрому", пояснивши це ліквідацією цієї посади і небажанням стає просто замом.

Зараз на сайті "Укроборонпром" в розділі керівництво Сергій Пінькас не фігурує. У серпні 2015 навколо Сергія Пінькаса і його батька Володимира розгорівся кадровий скандал. Як зазначав журналіст-розслідувач Дмитро Гнап, тоді Володимир Пінькас мав очолити одне з підприємств "Укроборонпрому" - херсонський завод "Паллада". У підсумку глава "Укроборонпрому" Роман Романов повідомив, що батько Сергія Пінькаса не буде призначений директором заводу "Паллада" через конфлікт інтересів.

ХТО ЩЕ В КАБМІНІ ЙДЕ З ПОСАДИ

Також нагадаємо, 20 січня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Руслан Корж заявив про намір покинути посаду.

Окрім того, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський теж вирішив піти з посади. Своєю чергою, його перший заступник Володимир Шульмейстер теж написав заяву про відставку слідом за рішенням міністра. Крім того, заступник глави МІУ Володимир Омелян також повідомив, що напише заяву про звільнення одразу після того, як буде призначений новий глава відомства.

Також 29 січня написав заяву про відставку міністр агрополітики Олексій Павленко.

ТАРУТА: ЯЦЕНЮК ДОМОВИВСЯ З ПОРОШЕНКОМ, ЩО ЗАЛИШИТЬСЯ ПРЕМ'ЄРОМ ЩЕ НА ДВА-ТРИ МІСЯЦІ

Зі слів народного депутата Сергія Тарути, в уряді України відбудеться ротація, але Арсеній Яценюк поки збереже пост прем'єр-міністра.

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк досягли домовленості, що останній залишиться главою уряду ще на два-три місяці. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив позафракційний народний депутат Сергій Тарута. Заява нардепа продемонстрував у своєму ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому, зі слів Тарути, у складі Кабінету Міністрів відбудуться зміни, і таким чином ситуація тимчасово "стабілізується".

Коментуючи заяву про відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса, нардеп заявив, що це Абромавічусу слід було подавати у відставку вже "на третій місяць" роботи в уряді, тому що він не має ні кваліфікації, ні компетенції для вирішення поставлених перед "головним міністерством в країни"стратегічних завдань.

"Не по Савці свитка", - підсумував Тарута свою думку про Абромавічуса.

Сьогодні Абромавічус заявив, що подає у відставку через різку активізацію блокування будь-яких системних і важливих реформ і спроб встановити контроль за грошовими потоками на держпідприємствах.

Питання про ротації членів уряду обговорюється з кінця 2015 року. Представники Блоку Порошенко - зокрема, Кононенко - заявляли, що кадрові питання в Кабміні можуть бути розглянуті вже на початку лютого.

Раніше нардеп Блоку Петро Порошенко Сергій Лещенко повідомив, що фракція БПП на засіданні 1 лютого затвердити кандидатів на посади в Кабміні, причому голови фракції Юрія Луценка уповноважили озвучити прізвища кандидатів на переговорах з іншими фракціями коаліції. Зокрема, за словами Лещенка, Ковальчук претендує на посаду першого віце-прем'єра.

Пізніше Кононенко спростував цю інформацію, заявивши, що на засіданні фракції відбутися не висунення, а лише "попереднє обговорення" кандидатів у міністри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хахаха Показати IP 3 Лютого 2016 20:02
піар!!! це у міністрів такі розваги - подають у відставку, а іх всі благають залишитись і працюють собі далі з бонусами!
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2016 23:20
Правителі ведуть себе як павуки в банці, взаємно поїдаючи самих себе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus