USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Повернення «радарів»: журналісти перевірили, скільки грошей можна зібрати за перевищення швидкості

24 Липня 2018 07:00
Вже з цієї п'ятниці на українських дорогах можуть знову з'явитись радари. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, йдеться в сюжеті ТСН.

За його словами, спершу давно знайомі водіям прилади з'являться у руках поліцейських, згодом у патрульних автомобілях. Причиною тому можна вважати резонансні ДТП із жертвами, що сталися наприкінці минулого тижня. Поліцейські ще встановлюють чи винні водії фур, але те, що кермувальники автомобілів, що "наздогнали" вантажівки, рухались із перевищенням швидкості – в експертів сумніву немає.

"Перший крок, який ми робимо – з п'ятниці, 27 липня, повертаємо швидкісний контроль на наших дорогах. Він поки що буде здійснюватися в ручному режимі, як це було колись. Звичайні радари. Але вони вже з понеділка будуть встановлені на автомобілях Нацполіції", - пообіцяв Омелян. Пояснити розлогіше про введення у дію радарів ні в міністерстві інфраструктури ні в патрульній поліції не схотіли – порадили чекати рішення Кабміну.

Юрист Анатолій Рибачок сумнівається, що провести за кілька днів всю процедуру сертифікації приладів, якщо такі є, складно. "Ми не можемо говорити, що в Україні є прилади, які можна запровадити вже за чотири дні. Прилади фіксації швидкості мають застосовуватися МВС. Сертифікація їх проводиться відповідно до документів, розроблених Мінекономрозвитку. Що саме мав на увазі міністр інфраструктури, зараз говорити важко", - зізнається експерт.

На скільки зміг би поповнити держскарбницю один екіпаж поліції із радаром у руках усього за кілька хвилин? Журналісти вирішили провести власний експеримент, місцем котрого обрали Чоколівський бульвар столиці. Виявилося, що там менше 70 км/год рухаються хіба що автобуси перед зупинкою. Деякі водії кладуть стрілку у місті і за сотню. За десять хвилин нарахували понад 150 порушників, а це на 40 тисяч гривень штрафів.

Активісти твердять, що саме швидкість є основною причиною аварій. "За офіційними даними, 30% від всіх аварій із потерпілими - загиблими і травмованими. За оцінками експертів, більше 60% загиблих внаслідок перевищення швидкості. Травмованих – 70%", - навів цифри менеджер ГО "За безпечні дороги" Андрій Климчук. У МВС зазначили, що довгообіцяна автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху має запрацювати вже за кілька тижнів, і, як наслідок, імовірно, до українських водіїв повернуться так звані "листи щастя".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Липня 2018 10:44
Мусара знову будуть «патрулювати» в кущах
Лучанин до Анонім Показати IP 24 Липня 2018 11:20
Нам дали свободу, ната люди, їздіть без штрафів. Невміємо керуватись свободою. Ну і будимо мати тепер! Самі винні, ніяких мусарів в тому винити не потрібно. На дорозі бардак і не із-за ментів, а із-за водіїв.
Ні Показати IP 24 Липня 2018 12:56
Тіпа це когось налякало
Вася Показати IP 24 Липня 2018 15:02
А права хто за сало продавав не менти...?
Лучанин до Вася Показати IP 24 Липня 2018 16:31
А купував хто?
Анонім до Лучанин Показати IP 24 Липня 2018 19:04
Барани які зараз їздять і правил незнають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus