USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сім’ї волинян з трьома дітьми повернули житло, яке продали на аукціоні

27 Грудня 2014 10:49
Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура стала на захист трьох неповнолітніх дітей, житло яких продали з прилюдних торгів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

У січні 2014 року батько цих дітей звернувся у прокуратуру зі скаргою на неправомірні, на його думку, дії працівників відділу Державної виконавчої служби Володимир-Волинського міськрайонного управління юстиції та одного з приватних підприємств щодо проведення торгів з реалізації арештованого нерухомого майна - трикімнатної квартири, в якій і проживала сім'я з дітками.

Задля визнання торгів недійсними чоловік звернувся також до суду. Аби захистити житлові права дітей, прокуратура здійснила вступ у розгляд цієї цивільної справи.

У червні 2014 року рішенням Володимир-Волинського міського суду прилюдні торги і свідоцтво про право власності на житло на ім’я нового власника квартири визнали недійсними.

Не погодившись з таким рішенням, відділ Державної виконавчої служби Володимир-Волинського МРУЮ та громадянин, який, попри відсутність дозволу органів опіки й піклування на відчуження цього житла, купив квартиру з фактично зареєстрованими в ній дітьми, оскаржили його в апеляційному порядку.

Незважаючи на подане прокурорами заперечення, апеляційний суд Волинської області у липні 2014 року визнав сім'ю з дітьми такою, що втратила право на житло.

Це рішення було оскаржене в касаційному порядку й Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 26 листопада 2014 скасував рішення апеляційного суду Волинської області, залишивши в силі рішення суду першої інстанції.

Таким чином, за прокурорського втручання житлові права трьох неповнолітніх дітей наразі поновлено.

Цьогоріч і виконавчим комітетом Луцької міської ради було прийнято рішення, яким, усупереч вимогам закону щодо гарантування прав дітей на збереження житла, надано дозвіл на заставу квартири, у якій проживала малолітня дитина. Це призвело до фактичної втрати дитиною належної їй частки квартири та загрози виселення без надання іншого житла.

Прокуратура міста Луцька, аби захистити порушені права дитини, оскаржила незаконне рішення виконкому та укладений на його підставі договір застави квартири до Луцького міськрайонного суду.

Позовні вимоги прокуратури судом було задоволено у повному обсязі. Апеляційний суд Волинської області, переглянувши справу за апеляційною скаргою відповідача, підтвердив обґрунтованість правової позиції прокурора.

Проте відповідач – комерційний банк - оскаржив зазначені судові рішення у касаційному порядку.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 17 грудня цього року залишив касаційну скаргу без задоволення, а згадані судові рішення – без змін. Відтак житлові права дитини поновлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ая Показати IP 27 Грудня 2014 13:22
в очах маю сльози радости....
юрист Показати IP 27 Грудня 2014 18:29
Якби Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура стала б на захист дітей, то повинна була б саме вона пред"явити позов до суду,А так людина мусила наймати адвоката та захищати своІ права в суді,де було прийнято справедливе рішення,А прокурор,відсидівши процес для "галочки" видає це,як свою заслугу,
юрист Показати IP 27 Грудня 2014 18:31
Якби Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура стала б на захист дітей, то повинна була б саме вона пред"явити позов до суду,А так людина мусила наймати адвоката та захищати своІ права в суді,де було прийнято справедливе рішення,А прокурор,відсидівши процес для "галочки" видає це,як свою заслугу,
Люба Показати IP 27 Грудня 2014 22:59
Прокуратура - БРЕШЕ!!! Батько двох адвокатів найняв, екс-нардеп Мельник допомагав нагинати прокуратуру та службу захисту дітей, щоб та стала на захист родини. А тепер заслуги собі приписує. На ту квартиру око Саганюк з Морозом око поклав, але обломалося йому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus