USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Солсбері офіційно оголосили очищеним від «Новачка»

1 Березня 2019 23:23
Англійське місто Солсбері 1 березня офіційно оголосили очищеним від нервово-паралітичної речовини «Новачок». Це сталося майже через рік після отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки, у якому на Заході звинувачують Росію, попри заперечення останньої, пише Радіо Свобода.

Силовики повідомили, що передали місцевій владі останній об’єкт, пов’язаний з отруєнням, – будинок Скрипалів, що був останнім з 12-ти потенційно забруднених ділянок в місті. Групи військових проводили роботи з очищення 13 тисяч годин. Роботи з дезактивації проводили не лише у Солсбері, а й в сусідньому місті Еймсбері.

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія в березні 2018 року в Солсбері були отруєні нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок». Вони вижили після замаху. За даними газети The Telegraph, батько і дочка живуть на півдні Англії. Вони, як і раніше, під наглядом лікарів, а їхню безпеку гарантують спецслужби.

Британська влада звинувачує в замаху Головне управління Генштабу Збройних сил Росії (відоме також як ГРУ) і вважають, що наказ був відданий політичним керівництвом Росії. Росія це заперечує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus