USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США хочуть збільшити допомогу Україні для протидії російської агресії

3 Травня 2019 12:46
У Палаті представників Конгресу США заявили про необхідність більшої підтримки України на шляху реформ та протидії агресії Росії.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в США, передає ТСН.

Зазначається, що у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США відбулися відкриті слухання на тему, присвячену протидії агресії Росії. Доповідачами-учасниками дискусії виступили колишні помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд, координатор Державного департаменту щодо санкційної політики Деніел Фрід та чинний голова Інституту дослідження війни Джон Кін.

Члени Конгресу США та експерти відзначили наступні ключові позиції:

- Україна провела вільні та демократичні вибори президента. Перед новообраним главою держави постануть важливі завдання – продовжити антикорупційні реформи, забезпечити політичну стабільність та економічний добробут країни.

- США мають показати тверду підтримку України та взяти безпосередню роль у розвитку реформ та збільшити політичну, дипломатичну та військово-технічну допомогу у боротьбі з агресією Росії;

- США мають звернути окрему увагу на спостереження за безпековою ситуацією у Азовському морі;

- важливо посилити роботу над збільшення санкцій США проти Росії у координації з європейськими партнерами;

- США та Європа повинні скоординувати свої позиції в енергетичній сфері, щоб протидіяти спробам Росії маніпулювати енергетичними ресурсами, зокрема проектом "Північний потік-2", у політичних цілях.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео зустрінеться із канцлером Німеччини Ангелою Меркель 7 травня. Під час зустрічі сторони обговорять поміж іншого й Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus