USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створять комунальне підприємство ринків

29 Січня 2018 10:57
Комунальне підприємство «Луцькі ринки» планують створити в обласному центрі Волині. Розмір статутного капіталу підприємства становитиме 500 тисяч гривень.

Про це йшлося 29 січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Як розповів депутат Борис Смаль, багато років ринки, які знаходяться на землях комунальної власності, працюють за рахунок посередників, тож бюджет міста не доотримує коштів. З його слів, у 2017 році Волинській облспоживспілці не була подовжена оренда частини ринку «Центральний». Тож, каже депутат, щоб побудувати систему співпраці з підприємцями ринків, була пропозиція про створення комунального підприємства. Він зауважив, що в разі створення підприємства, дохід від оренди до бюджету міста лише від частини, якій не продовжили оренду, становитиме 500 тисяч гривень.

Окрім того, зауважив обранець громади, на території Луцька є ще 16 ринків, на яких є подібна ситуація.

Своєю чергою, депутат Петро Нестерук зауважив, що міська рада створює комунальні підприємства, які не є прибутковими, а в Європі влада лише контролює підприємництво. Втім, Борис Смаль підкреслив, що в Європі муніципальні органи за зароблені ними кошти облаштовують території, дитячі садки та лікарні.

«Ми мусимо погодитися, що у Луцьку ринки мають попит, але наразі дохід від них отримують посередники, а не Луцька міська рада. Зокрема, це підприємство конкуруватиме за прибутками з «ЦНАПом», яке теж є прибутковим, оскільки його послуги користуються попитом», - каже Борис Смаль.

Зі слів депутата Олександра Козлюка, різниця вартості за один метр квадратний торгової площі становитиме 20 гривень - раніше ціна становила 110 гривень, а зі створенням комунального підприємства становитиме 90 гривень.

Відповідно до статуту, засновником підприємства є територіальна громада міста Луцька в особі Луцької міської ради. Органом, до сфери управління якого належить підприємство, є управління розвитку підприємництва та реклами.

Як ідеться у статуті, підприємство створене для задоволення потреб у його послугах та реалізації інтересів територіальної громади міста Луцька, а також економічних та соціальних інтересів трудового колективу та для досягнення економічних і соціальних результатів діяльності з метою отримання прибутку.

Борис Смаль зауважив, що розмір статутного капіталу підприємства становитиме 500 тисяч гривень.

Відтак, обранці громади підтримали проект рішення про створення КП «Луцькі ринки», тож його розглянуть на найближчому засіданні сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus