USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Житомирі активісти перекрили дорогу «хресній ході» УПЦ МП

18 Липня 2016 16:28
Житомирські активісти сьогодні близько 12 години перекрили дорогу, щоб не пропустити біля військової частини так звану "хресну ходу", організовану Українською православною церквою Московського патріархату.

Участь в протестній акції на околиці Житомира взяли більше 100 чоловік, - передає УНІАН.

Вони на 30 хвилин перекрили рух траси « Житомир-Чернівці», аби не пропустити проходження «хресної ходи» вулицею Чуднівською.

«Заявку на участь у цій протестній акції у міськраду подали 9 громадських організацій Житомира – «Правий сектор», «Автомайдан Житомира» та інші», - повідомив на акції журналістам перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Журналістам активісти розповіли, що не хочуть, аби учасники «хресної ходи» рухалися повз одну з військових частин на вулиці Чуднівській, де проходили церемонії прощання із загиблими в антитерористичній операції на сході України.

Коли багатолюдна «хресна хода» УПЦ з молитвами наблизилася до перехрестя Західного шоссе та дороги «Житомир- Чернівці», активісти перекрили дорогу, співаючи Державний Гімн України та вигукуючи «Слава Україні!», а також критичні зауваження на адресу учасників ходи. На автодорозі утворилися пробки, рух транспорту було призупинено.
Учасників акції охороняли кілька десятків правоохоронців, на місці події були присутні також представники влади міста і області, керівники силових відомств, поліцейські. Загалом на місці події разом з учасниками «хресної ходи» знаходилося більше тисячі чоловік. Аби не допустити сутички, правоохоронці вишикувалися між учасниками «хресної ходи» УПЦ МП та активістами.

Представники влади міста повідомили журналістам, що конфлікту вдалося уникнути шляхом компромісу, на який погодилися учасники «хресної ходи» — вони змінили свій маршрут і не пішли вулицею Чуднівською повз військову частину. Натомість «хресна хода» повернула Західним шоссе та пішла до Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ МП, де перебуватиме певний час, а потім продовжить подальший рух на Київ.

Нагадаємо, на початку липня у Тернопільській та Донецькій областях стартувала «хресна хода за мир», організована Українською православною церквою Московського патріархату. Учасники ходи наприкінці липня планують прибути до Києва.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новиниповідомляло, що політолог Віктор Небоженко заявив, що це чиста провокація спецслужб Росії, яка має не так релігійне, як політичне забарвлення і слугуватиме для картинок кремлівських ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Будь ласка Показати IP 18 Липня 2016 18:05
Ось з цього місця можна детальніше:"...активісти вигукували також критичні зауваження на адресу учасників ходи..." Хотілось би почути як ці віруючи патріоти інтелігентно висловлювалися на адресу Хресного ходу.
Вася до Будь ласка Показати IP 18 Липня 2016 18:29
Ця хода така хресна,як ти троляка Інтелігент...
Будь ласка до Вася Показати IP 18 Липня 2016 18:51
Та ні, Васю, я починаю себе відчувати просто святою людиною на фоні таких ось віруючих як Ви... Як би я не відносилась до церкві (повірте, в мене досить складні взаємини з тим релігійним інститутом), але ніколи собі не дозволю ображати людину, котора йде з іконою чи читає молитви. Може просто потрібно мати якусь внутрішню культуру в собі, у своїй душі, щоб це розуміти ?...
ядро до Будь ласка Показати IP 18 Липня 2016 18:31
Ви спочатку подивіться і почуєте лєпет про "російськимй патріархат" від учасниці цього походу олени швець. Які зауваження заслуговує ця особа?!
Будь ласка до ядро Показати IP 18 Липня 2016 18:56
А ВИ пройдіться по публікаціях у мережах висловлюваннь "віруючих" Київського патріархату...Просто не рахую взагалі таких людей віруючими... Це ще гірше, ніж бути атеїстом, верзти таке ще й від імені Бога... Я навіть не про цей Хресний хід...Стільки злоби останнім часом у церквах, що навіть іноді не хочеться їх поріг переступати. Це віра? Ви ж вогнем плюєтесь!
МОККОФІЛЦІ до Будь ласка Показати IP 19 Липня 2016 08:18
Чемодан вокзал расея...Вперед чому ж живете в Україні отримуєте зарплату та соціальні виплати комунальні послуги голосуєте на виборах!!??)))Ідіть плюндруйте Москву вона вам дасть більше ..А кого рахувати віруючими і Бог розбереться а не людина з помутнівшим розумом...
пп до Будь ласка Показати IP 19 Липня 2016 14:30
нормально хода пройшла містом через центр. все ок. кукурікаючих швидко розшугали. люди йдуть далі, просто про це непрінято говорити )
ввв Показати IP 18 Липня 2016 22:21
Розділяй і володарюй - Н.Макіавеллі.*урачків завжди знайдеться вдосталь, щоб клюнути на цю вудочку, але коли клює переважна кількість населення певної Держави, то втрата суверинітету такою Державою не минуча.Не всі ті патріоти , що одіті в вишиванки, та волають патриотиччні гасла, дуже багато під цією маскою ховаютється Іуд, які за 30 срібників продають матір, батька дітей і врешті БАТЬКІВЩИНУ.З іншого боку не всі зрадники, хто щиро вірить в Христа, та відвідує церкву МП.Одне потрібно чітко усвідомлювати, час поставить все на свої місця. Міжнаціональний конфлікт на території України ми вже маємо і сохрань Боже розпалити ще й міжконфесійний.Тоді у "вогні ненависті " опиниться вся територія України.Все те що зараз на сході нашої держави перекинеться до нас.
до ввв Показати IP 19 Липня 2016 09:29
про який міжнаціональний конфлікт ти недолуге лепечеш- на території лугандона танків російських більше ніж у Німеччині і Британії разом взятих- де трактористи і шахтарі то все набрали - май розум у голові.у вогні ненависті вся Україна не буде- бо люди наші стали і боронять нас від тої чуми і як би ти не хотіло - до нас ця зараза не докотиться!
12 Показати IP 19 Липня 2016 11:46
ідіть в Донецьк -миру там просити треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus