USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Влада має системно працювати щодо здоров’я дітей», – нардепка з Волині

19 Червня 2021 07:58
Верховна рада 17 червня схвалила збільшення видатків Міністерства охорони здоров'я на 300 мільйонів гривень для забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні.

Як повідомила у Фейсбуці народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич, депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» підтримує цю законодавчу ініціативу.

«Створення цільової програми ми схвалюємо. У той же час необхідно владі системно працювати щодо здоров’я дітей, зокрема, посилювати профілактичну, лікувальну роботу та реабілітацію хворих дітей. Статистика переконує, що кількість таких дітей збільшується. І тому уряд повинен розробити цільову програму, передбачити постійне фінансування, а не лише шляхом перерозподілу коштів у 2021 році. Наполягаємо як депутати мажоритарники, що майбутнє - це велика робота. І діти - це ті, з кого варто починати», - зазначила під час виступу у Верховній Раді Ірина Констанкевич.

Основною метою програми неонатального скринінгу є виявлення новонароджених дітей, які мають вроджені або спадкові захворювання, що підлягають корекції.

Середня вартість реабілітаційних послуг для однієї дитини складає близько 19 тисяч гривень на рік.

«У зв’язку з цим буде ініціюватися створення сучасних центрів неонатального скринінгу, які б забезпечили обстеження новонароджених усіх регіонів України. Передбачається, що в таких центрах можна буде провести ранню діагностику захворювань», - наголосила нардепка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus