USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як будуються «лондонські» житлові комплекси за протекції Садового

30 Березня 2016 17:58
Поки чиновники, які мають стояти на варті закону і захисті культурної спадщини, допомагають нечесним бізнесменам її знищувати, очільник «Самопомочі» та міський голова Андрій Садовий, схоже, сприяє монополії. Вочевидь, не за просто так. Так, у Львові мера відкрито називають "Доля", натякаючи на те, що з будь-якого процесу в місті той отримує відсоток. Кажуть, найменше - 5%.

Так, нещодавно журналісти виявили, що в історичній частині Львова фірма «Ріел» зводить одразу два житлові комплекси без відповідних дозволів. Оскільки дозволів на будівництво у Міністерстві культури не давали, то тут, запевняють експерти, правила диктують у мерії. Про це йдеться у сюжеті проекту соціальних журналістських розслідувань «Брат за брата», - повідомляє ZIK.



В історичній частині Львова, на вулиці Пекарській, фірма «Ріел Груп», на чолі з керівником Ростиславом Мельником, зводить відразу два житлових комплекси – «Доктор Ватсон» та «Шерлок Холмс». Ціни на квартири тут по-справжньому лондонські – тридцять сім з половиною тисяч гривень за метр квадратний, тоді як середня вартість у новобудовах Львова чи не втричі менша. І це попри те, що будувати в історичному ареалі міста взагалі заборонено, хіба що за нагальної суспільної потреби. Однак, на офіційний запит журналістів у Міністерстві культури запевнили: жодних дозволів на будівництво в історичній частині міста не надавали.

Тож експерти запевняють, що пан Мельник має особливі стосунки із мерією.

«Будівельники віддають квартири в подарунок міській раді», – заявляє колишній депутат ЛМР Любомир Мельничук.

А щодо «лондонських» житлових комплексів, то у цій справі правила диктують посадовці.

«Без Садового не можна збудувати нічого. Навіть псячої будки без його погодження не будується», – впевнений Любомир Мельничук.

Одним із тих, хто 5 років тому допомагав «Ріелу» вийти сухими із води, був Ростислав Гетьман. Він підтверджує, що забудовник свідомо знищував пам’ятку архітектури.

«Я мав зібрати активістів задля захисту інтересів пана Мельника та корпорації «Ріел». Також потрібно було пророблювати можливість виходу позитивних публікацій у засобах масової інформації», – розповідає Гетьман.



Отож, виходить, що мер Львова та очільник «Самопомочі» допомагають нечесним бізнесменам знищувати культурну спадщину. За результатами тендерів, останні півроку квартири для учасників АТО та малозабезпечених за бюджетні кошти мерія десятками купує у ПП «Студія – Лада», яке належить тій же корпорації «Ріел» Ростислава Мельника. Натомість інші забудовники, з нижчими цінами, продають міськраді лише по одній квартирі, – йдеться в сюжеті.

То чи ж дійсно у «Самопомочі» є про що розповісти своїм прихильникам, чи насправді їхня діяльність не така вже й прозора та зводиться лише до активної підтримки позитивного іміджу у ЗМі? Ба більше – створення протилежного іміджу конкурентів?

Нагадаємо, нещодавно нардеп від «Самопомочі» та голова фракції у Верховній Раді Олег Березюк виправдав провал своєї політсили на виборах до місцевих рад, зокрема на Волині, звинуваченнями конкурентів у так званій фальсифікації.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ УКРОП ВІДПОВІВ НА ЗВИНУВАЧЕННЯ БЕРЕЗЮКА

До слова, згідно з даними моніторингу «Слова і Діла», рейтинг відповідальності лідера «Самопомочі» складає 37%. Так, Олег Березюк роздав всього 62 обіцянки. З них 23 є виконаними, ще 33 – перебувають у процесі виконання, а 6 – не виконані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Березня 2016 18:10
коментар було видалено
полюх Показати IP 30 Березня 2016 18:34
ні .садовий прямо ангел! не смішіть
Опа - на Показати IP 30 Березня 2016 21:53
Грязне лице чистого політика. Всі вони на словах добродії а нутро то гниле, двуликі сволоти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus