USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Самопоміч» піддала сумніву волевиявлення волинян

29 Березня 2016 00:02
Нардеп від «Самопомочі» та голова фракції у Верховній Раді Олег Березюк виправдав провал своєї політсили на виборах до місцевих рад, зокрема на Волині, звинуваченнями конкурентів у так званій фальсифікації.

Нинішній Уряд і прем’єра фракція «Самопоміч», зі слів її члена, готова підтримувати лише при дотриманні низки умов. Одна з них – це зміна ЦВК.

«Це було (фальсифікації під час виборів, - авт.) і на Волині. Під час того, як там «УКРОП», раптом, з 7% став 40-відсотковою партією», – заявив нардеп під час ефіру телеканалу «112».
Утім чи відповідають дійсності слова нардепа про рейтинги «УКРОПу»?

Партію підтримали по всій країні – вона провела своїх кандидатів у місцеві ради всіх рівнів. Про це свідчать дані підрахунку голосів, проведеного незалежними екзит-полами. Так, депутати від цієї політсили представлені у 18 обласних радах, 197 міських радах та 233 радах у районах.

Якщо говорити про Волинь, то у Волинську облраду «Самопоміч» ледве втиснулась, набравши лише 6,5% голосів виборців. В той час як найбільше волинян довірилось «УКРОПу» – 21,91%.

До слова, на 41 виборчому окрузі з 42 у Луцьку впевнену перемогу здобули представники «Українського об’єднання патріотів - УКРОП», проте написаний владою недолугий закон про місцеві вибори забрав у лучан право мати у міській раді тих представників, які мають їх найбільшу підтримку. Утім не дивлячись на всю протидію місцевої влади, команду нової політсили у міській раді представила чисельна група депутатів.

Відтак, постає питання: відповідно до логіки Березюка, у радах всіх рівнів по всій країні відбулись махінації з підрахунком голосів? Адже нічого подібного численні спостерігачі (зокрема – від міжнародних громадських організацій) під час голосування не зафіксували.

Окрім того, відповідно до опитування соціологічної групи «Рейтинг», опублікованого в лютому, якби вибори до Верховної Ради відбувалися в січні, то в парламент потрапили б усі партії, що присутні в ньому зараз, та «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

До слова, згідно з даними цього опитування, 44% респондентів вважають «справу Корбана» політичним переслідуванням.

Відповідно, слова Березюка виглядають, швидше, фарсом та спробою привернути увагу до власної політичної сили, якій вже не вперше зраджувати своїм обіцянкам. «Самопоміч» неодноразово компрометувала себе в Раді, а тому щоб повернути собі довіру її членам доводиться користуватись чи не найпростішим методом – заробляти собі політичних дивідендів за рахунок піару на інших політичних силах.

«Візьми і не зроби»

Самому ж Березюку, до слова, не вперше робити гучні і часто безпідставні заяви. Свого часу, «Слово і Діло» проаналізувало виконання Березюком своїх обіцянок, яких у депутата накопичилося вже 61.

Найгучнішим провалом Березюка можна вважати його обіцянку про недопущення виходу «Самопомочі» з парламентської коаліції. Як відомо, «зелено-білі» покинули більшість слідом за «Батьківщиною» після провалу відставки уряду Яценюка.

До речі, Березюк так і не зібрав обіцяних 150 підписів за відставку Кабміну. Також, всупереч обіцянці голови фракції, «Самопоміч» все ж голосувала за проведення на Донбасі місцевих виборів.

Ще одним провалом для Березюка стала обіцянка, що «Самопоміч» не голосуватиме за будь-які важливі для країни законопроекти при порушенні регламенту. Однак фракція все ж віддала 23 голоси за законопроект №2505а, ухвалений з порушенням процедури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
555 Показати IP 29 Березня 2016 06:52
львівяк гнати в шию
САМОБЕЗПОМІЧ до 555 Показати IP 29 Березня 2016 08:22
Програли вибори то визнайте ...те що ви навчились говорити про гарні речі, це ще не про що не говорить.Деж ваші ВІЗЬМИ І ЗРОБИ....Та я нерозумію виборців як іза вамс голосують бо за Тимошенко хоч зрозуміло посухали старі бабці і повірили БРЕХУСІ а вот ви БРЕШЕТЕ та щей з ІНТЕЛЕКТОМ))))На кого це розраховано на недовищоосвідчених людей,які вірять у ваші казки,,,,,,А на слідуючі вибори за УКООП 50%проголосує якщо виборці порозумнішають...
я Показати IP 29 Березня 2016 08:26
Самонемич об**калась....
Максим Показати IP 29 Березня 2016 08:44
Те ,що Самопоміч не набрала багато голосів на виборах,це не тільки її біда , бо на наступних виборах,програє і " Укроп",бо люди з кожним днем розуміють , що їх знову обдурили, То були регіони ,які замість того щоб піднімати економіку України , почали грібти, поки не подавилися,тепер всі ці партії базікал.Подивіться на їхні холодні обличчя, які крім долара нічого не бачать .Грібуть мільярди дивідентів, які не обкладаються податками,призначають своїм хапугам по 400 тис.зарплати, хоча віддачі 0 і тільки вміють убогих обкладати податками, піднімати пенсійний вік,заставляють працювати за копійки ( і Європа мовчить), бо ніяк не нажруться. Шкода , що таке приходить до влади, хоча народ в нас хороший ,але дурний.
Всезнайко Показати IP 29 Березня 2016 09:40
На Волині - фальсифікації, в Кривому Розі - фальсифікаціїї... Ображають лемків.
Вася Показати IP 29 Березня 2016 09:48
Кривопоміч вже у Кривому Розі показала як потрібно зливати округ та людей, які повірили у справедливість. Ще тут гавкають. У Волинську обласну раду влізло 5 недомірків і то на волонтерстві. Але такі як Панасюк матьорі контрабандисти ніколи не будуть за людей, а такі представники нацменшин як Зінкевич тільки за гроші лобіюють інтереси.
Вася Показати IP 29 Березня 2016 09:49
Кривопоміч засмерділася
так Показати IP 29 Березня 2016 10:57
а хіба він каже неправду- ,ви подумайте добре і перед собою не лукавте ,а будьте чесні,
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 29 Березня 2016 16:48
Нам Львівяк не потрібно хай тосуються у себе з факелами та іншою своєю симіолікою . . .
Варианты Показати IP 29 Березня 2016 22:30
Шо будем делать с Вусенко?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus