USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За порушення авторських прав луцький підприємець сплатить 40 000

21 Травня 2015 08:32
Відома українська художниця Євгенія Гапчинська відстояла свої авторські права у суді. Так, мисткиня довела у суді, що використання її творів на контрафактних обкладинках паспортів є порушенням авторського права і стягнула з луцького підприємця Валентини Цимбалюк майже 40 000 гривень. Про це інформує Під прицілом.

Як повідомлялося раніше, представники Євгенії Гапчинської подали позов до суду, а сама відповідачка Валентина Цимбалюк до суду не приходить.

Свій позов юристи художниці мотивували тим, що у лютому на луцькому ринку придбали обкладинки для паспортів із зображенням картин Євгенії Гапчинської, тоді як ліцензований продукт мав виходити лише у березні цього року. Ціна контрафактної продукції складала близько 20 гривень, в той час коли ліцензовані вироби коштують на 30% дорожче.

Представники художниці з’ясували, що розповсюдженням нелегальних обкладинок для паспортів у Луцьку займається підприємець Валентина Цимбалюк.

Спочатку жінці надсилали листи-претензії з пропозицією вирішити спір мирним шляхом, втім через те, що жінка проігнорувала пропозицію юристи Євгенії Гапчинської подали позов до Луцького міськрайонного суду.

Однак і до суду жінка не приходила, тому суддя Валентина Пушкарчук прийняла заочне рішення щодо справи і вирішила позов задовольнити та стягнути з Валентини Цимбалюк по 10 мінімальних заробітних плат за кожен продукт, що складає 36 540 гривень шкоди за порушення авторського права.

Представник мисткині Наталія Калініченко стверджує, що популярність її довірительки завдає їй багато клопоту. Порушення авторських прав Євгенії Гапинської відбувається по усій Україні, а відтак у юристів безліч судових позовів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 21 Травня 2015 09:11
в магазинах нашого міста, що продають елементи декору та дизайну повно картин "а-ля" Гапчинська. "Квіти" у Там-Тамі точно мають таку продукцію.Хіба за всіма художниця прослідкує?
Санчез Показати IP 21 Травня 2015 12:14
То г*вно, а не мистецтво..
ха-ха Показати IP 21 Травня 2015 21:06
гапчинська ще б тішитись мала б - що її мазянину хтось поширює!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus