USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Знання англійської мови на рівні В1 стане обов’язковим для вступу у виш

15 Липня 2019 18:45
З 2023 року володіння англійською на рівні В1 буде обов’язковим у разі вступу на бакалавра.

Усіх вступників зобов’яжуть складати «скринінговий» тест з англійської мови. Наприклад, зовнішнє незалежне оцінювання або стандартизовані іноземні тести з метою встановлення рівня володіння мовою, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Документ передбачає організацію мовних курсів і інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менше В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними і проводити регулярні «скринінги знань», зокрема, ввести обов’язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату», – повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Якщо рівень вступника нижче В1, то він усе одно зможе вступати у вуз. Проте такий абітурієнт повинен пройти мовний інтенсив для досягнення відповідного рівня. Це необхідно виконати до початку навчального року.

«Через стандарти вищої школи буде прописана вимога, що обов’язково студент бакалаврату, незалежно від спеціальності, повинен засвоїти іноземну мову на рівні В1+, якщо він хоче отримати диплом. Для старших рівнів – магістри і доктори філософії з академічним компонентом – обов’язковим буде рівень В2», – додають у міністерстві.

Також у найближчі п’ять-сім років планується замінити випускний іспит обов’язковим стандартизованим єдиним іспитом з англійської мови для всіх студентів бакалаврату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тор Показати IP 15 Липня 2019 19:11
Більшість викладачів не володіють англійською мовою на відповідному рівні. Де учням взяти відповідні знання? Граматика ще так сяк, а розмовний досвід, вимова у викладачів це піпец.
Навуходоносор Показати IP 15 Липня 2019 22:04
"Тор" все справедливо подметил. В отношении преподавателей все выглядит как в известной сатирической мизансцене, там один из героев говорил: "Зачем мне учиться самому, если я могу учить других?" Сначала укомплектуйте преподавательские кадры, которые свободно владеют английским, затем уже нововведения.
Andrij Показати IP 16 Липня 2019 00:18
так а зачем английский?, давайте польский!!!! и так уже пол страны туда иммигрировало, теперь ещё дальше с английским валить будут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus