USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

1 000 гривень за вакцинацію: як бізнесу стати учасником програми «єПідтримка»

11 Грудня 2021 15:15
Держава з 19 грудня почне виплачувати по тисячі гривень українцям, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19 та отримали відповідний сертифікат у застосунку «Дія».

Кошти надійдуть на спеціальну картку, яку потрібно відкрити в одному з шести банків-партнерів ініціативи. Витратити гроші громадяни зможуть на послуги й товари окремих категорій та окремих підприємств, що відповідають умовам програми «єПідтримка», пише 24 канал.

Як бізнесу стати учасником «єПідтримка»

Для того, щоб українці змогли оплачувати ваші послуги або товари через картку «єПідтримка», у вас має бути:

- POS-термінал;

- присвоєний один із МСС-кодів, що вказані в умовах програми.
Як дізнатись, чи маєте ви необхідний МСС-код

МСС-код вказаний у чеках оплат, що здійснюються через POS-термінал. Крім того, код можна дізнатись у банку, який надає вам послуги еквайрингу (можливість безготівкової оплати).
Чому оплата не здійснюється

Оплата може не пройти, якщо ваш бізнес не має відповідного МСС-коду або ж її здійснюють на рахунок юридичної особи з чорного списку.

Як отримати оплату з картки «єПідтримка» від клієнта через інтернет

У Мінцифри пояснюють, що процедура у такому випадку стандартна: потрібно мати договір інтернет-еквайрингу, інтегрований у сайт або застосунок. POS-термінал має бути робочим, а МСС-код – збігатися з одним із кодів, передбачених програмою.

Важливі нюанси

Якщо вартість товару або послуги вашого бізнесу перевищує 1 тисячу гривень, оплату можна розбити на дві частини: стягнути лімітовану тисячу з картки «єПідтримка», а решту – з іншого рахунку клієнта.

Придбаний за пільгові кошти товар (або не надану або надану неякісно послугу) клієнти мають право повернути. Продавець повертає гроші так, як і стягував – безготівково, на картку програми «єПідтримка».

Повідомити клієнтів про те, що ви приймаєте оплату коштами «єПідтримка» можна за допомогою спеціальних наліпок, постерів та віджетів від Мінцифри, доступних за посиланням.

Скористатись пільговою тисячею гривень українці можуть впродовж 4 місяців з дня зарахування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 11 Грудня 2021 18:49
В БЮРО РИТУАЛЬНИХ ПОСЛУГ МОЖНА ВИТРАТИТИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus