USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

102 обстріли за добу. ЗМІ пишуть про 6 загиблих

20 Січня 2015 09:48
Розпочинаючи з 18-ї години 19 січня, терористи 49 разів обстрілювали позиції сил АТО та населені пункти поблизу них. Усього за добу зафіксовано 102 обстріли. ЗМІ пишуть про 6 загиблих в районі Дебальцевого.

Про обстріли повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр АТО.

Згідно з даними штабу, протягом минулої доби найчастіше вогонь вівся по Кримському, на Луганщині, та його околицях - чотири рази з "Градів" та двічі з мінометів.

З реактивних систем залпового вогню бойовики тричі обстріляли Верхню Ольховку, Нижнє, Трьохізбенку, Станицю Луганську, Донецький, Геївку, Первомайське та Піски. Поблизу Щастя зафіксовано роботу ворожого танку.

Також з мінометів, гранатометів та артилерії найманці тричі піддали вогню Станицю Луганську, Санжарівку, Миронівський, по два рази - Сміле, Новгородське. Також вогонь відривався по позиціях сил АТО поблизу Щастя, Трьохзбенки, Мар’їнки, Красногоровки, Тоненького та інших населених пунктів.

"Загалом за добу терористи здійснили 102 обстріли. Найбільш активні точки були подавлені нашими військовими", - зазначили у штабі.

Крім того, на території Луганської області зафіксовано 10 обстрілів безпосередньо населених пунктів. Терористи продовжують використовувати політику "випаленої землі". "Для них головне – нищення інфраструктури та вбивство людей", - наголосили у прес-центрі.

В районі Донецького аеропорту терористи продовжують вести вогонь по передових позиціях українських військ поблизу населених пунктів Піски, Авдіївка та Тоненьке.

"Наша артилерія щоразу придушує вогневі точки бойовиків, як тільки-но розпочинається їх активність. Об’єкти, що раніше були звільнені підрозділами Збройних Сил, зараз залишаються під контролем військових", - констатують у штабі.


Додамо, як LB.ua повідомила волонтер Інна В., яка допомагає військовим і вивозить поранених в цьому районі, тривають масовані обстріли міста Дебальцеве, де дислокуються кілька військових частин ЗСУ, число загиблих до вечора досягло 6 осіб.

"У нас уже 6 200-х по Дебальцевому і понад десять 300-х, ще всіх не перевірила. Місто розгромлено частково, у мирних - паніка, виїхати звідси, а так само з Донецька не можуть, автобуси не випускають, немає перепусток. Бої не припиняються, тільки щоб перезарядити", - написала вона в листі до редакції.

"Як не дивно, дуже багато про допомогу сьогодні телефонували місцеві жителі і найближчих районів, пропонували різну допомогу. Такого раніше не було, щоб вони настільки активно намагалися нам допомогти, раніше був якийсь нейтралітет. Порівняно з іншими днями, сьогодні - це справжня війна і ніяке не АТО!", - додала Інна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus