USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

107-річну волинянку чиновники викреслили із живих

1 Липня 2011 16:31
Мешканка селища Рокині Луцького району Єфросинiя Павлюк у свої 107 років не скаржиться на здоров’я, за життя не лікувалася у лікарні, кожного дня сама пере свою бiлизну, а iнколи ще й у сім’ї хоче чимось допомагає.
Про свою родичку Експресу розповіла двоюрiдна внучка довгожительки Надiя Засекiна.
«Наша бабуся дуже любить сало – кожного дня з'їдає по шматочку, – додала вона. – Каже, що то iсторично наш продукт, бо його їли нашi дiди i прадiди. Також кожного ранку на столi повинна бути перша страва, причому свiжозварена. А ще вона дуже любить солодощi. Жартує, що як п'яницю тягне до горiлки, так її – до цукерки».
Народилася жінка у селi Копилля Маневицького району в багатодiтнiй сiм'ї. А у Рокинях живе вже пiвтора десятка років.
«Мрiяла мати багато донечок i синочкiв. Однак життя склалося iнакше, – розповіла Єфросинiя Павлюк. – У 26 рокiв вийшла замiж, народила сина. Аж почалася вiйна, яка забрала мого чоловiка. Потiм були голоднi й холоднi повоєннi роки. Щоб вижити, доводилося їсти лободу, кропиву, висiвки».
Коли синовi виповнилося 22 роки, вiн, повертаючись iз танцiв, перечепився за електричний дрiт i загинув.
«У неї тодi було чорне, як вороняче крило, волосся, – згадує Надiя Засекiна. – Та коли почула про трагедiю, коси за чверть години побiлiли буквально на очах. Вiдтодi Єфросинiя залишилася сама. Важко працювала в колгоспi, орала, косила, а в 90 рокiв ще й дрова рубала».
«Пригадую, якось зауважила, що нарахування компослуг здiйснюють без урахування пiльг, якi має бабуся, – продовжила Засекіна. – Тодi я пiшла до наших чиновникiв. З'ясувалося, що пiльги вони скасували, бо думали, що бабусi вже... немає серед живих. Однак усi пiльги поновили, а тепер ще й самi телефонують, цiкавляться життям та здоров'ям старенької».
Нагадаємо, у Луцькому районі проживає сім осіб, які досягли столітнього ювілею. 107-річна Єфросинія Павлюк – найстарша з них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МиколайЧИК Показати IP 2 Липня 2011 00:44
Велике щастя що в наші часи люди доживають до такого віку.Низький уклін їм за своє нелегке життя.Дай Боже здорових років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus