USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

11 лютого: дні народження, події, факти

11 Лютого 2015 00:00
11 лютого святкують день народження колишній начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук (на фото) та Герой Соціалістичної Праці Галина Береза.

Іменини за православним календарем святкують Лаврентій, Герасим, Гнат та Роман

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Про волинянина, який виготовляє кольчуги, що витримують удар меча, видання писало минулого року. Незвичним ремеслом захопився вчитель історії НВК № 1 Каменя-Каширського Олександр Деркач. Головні убори, сорочки, рукавиці, вагою близько кілограма кожна – уже декілька середньовічних обладунків виготовив 36-річний молодий чоловік.

Також торік волинянам пропонували більше дізнатися про війну в Афганістані.

Як в руках волинянки «оживає» скло Волинські Новини розповідали у 2012 році. Юна волинянка, уродженка «перлини» Чорного моря – Одеси, займається незвичною справою. Вона є автором ажурних розписів на склі. Речей, в принципі, ужиткових.

Читайте також в матеріалі за 2012 рік про волинського креативщика, який презентував книгу з сала. Тексти у ній – з жиру і перцю, а сторінки написані спеціями, медом та шоколадом.

Народилися:

11 лютого народилися український козацько-старшинський літописець Самійло Величко, американський винахідник (лампа розжарювання, телефон, фонограф) Томас Едісон, американський фізик угорського походження, один із творців першого атомного реактора Лео Силард (Сцилард), українська художниця, викладач Київського художнього інституту Тетяна Яблонська, італійський кінорежисер («Дорога, тривалістю рік»), один із батьків неореалізму Джузеппе де Сантіс.

Сталося:

660 року до нашої ери — імператор Дзімму заснував династичну державу Японія.

1809 — Роберт Фултон запатентував пароплав.

1852 — Микола Гоголь кидає у вогонь рукопис другого тому «Мертвих душ».

1865 — Чарльз Лютвідж Доджсон вигадав собі псевдонім Льюїс Керрол.

1878 — у Великій Британії опубліковано перший щотижневий прогноз погоди.

1889 — у Японії створено Парламент.

1922 — у Торонто оголошено про відкриття інсуліну.

1945 — Кримська конференція затвердила післявоєнний устрій Європи.

1963 — у Києві розпочалася конференція з вимогою надати українській мові статусу державної.

1993 — вперше відзначено Всесвітній день хворого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
не пацик Показати IP 11 Лютого 2015 12:54
так ніхто і непоздоровив :

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus