USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

11 липня: події, факти, дні народження

11 Липня 2018 00:00
11 липня день народження відзначає літературний редактор щотижневика Волинські Новини Оксана Головій.

Інформаційне агентство Волинські Новини та редакція щотижневика вітає талановиту журналістку та відповідальну працівницю зі святом та зичить щастя, достатку, сімейного затишку, натхнення і здійснення мрій, невичерпної наснаги та щедрих дарунків долі. А ще - нових професійних та особистих звершень, посмішок та яскравих вражень. Нехай кожен день життя буде сповнений радістю та теплом.

Колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження старшу медичну сестру терапевтичного відділення №2 Аллу Усову, який вона відзначає 11 липня. Колеги бажають іменинниці міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння!

Також день народження сьогодні у екс-депутата Луцької міської ради Олени Голєвої та журналіста Петра Герасименка.

ІА Волинські новини бажає іменинникам удачі, здоров’я, родинного благополуччя, успіхів та везіння, добра та радості. Хай життя буде багатим на хороших друзів і гарні новини.
Олена Голєва
Олена Голєва


Іменини сьогодні святкують ті, кого назвали Іван, Павло та Сергій.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Cьогодні – Всесвітній день народонаселення та Всесвітній день шоколаду.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня редакція писала про те, що у Нововолинську п’ятеро людей, із яких троє – діти, підхопили сальмонельоз у кав’ярні.

У 2016 році у Луцьку з'явилася лавка на сонячних батареях. Такий подарунок з нагоди 50-річчя Луцького національного технічного університету зробив навчальному закладу випускник факультету бізнесу 1996 року Роман Михальчук.

Три роки тому Луцьк посів перше місце серед обласних центрів України за результатами опитування щодо того, скільки мешканців розмовляють українською вдома. Так, 97% лучан розмовляють рідною мовою.

У 2014 році луцька майстерня, де налагодили ціле виробництво «народних бронежилетів», стала відомою на всю Україну. Телеканал СТБ зняв відеосюжет про виготовлення "народного бронежилета". У майстерні побували "Вікна".

Презентація шістьох новачків ФК "Волинь" відбулася у 2013 році. Серед них - воротар Артем Кичака, захисник Богдана Шершун та Дмитро Нємчанінов, півзахисник Віталій Гошкодеря, нападники Редван Мемешев та Дмитро Козьбан.

Народилися:

Цього дня народилися король Шотландії Роберт Брюс, шостий президент США Джон Адамс, кубинський рибалка, прообраз героя оповідання Ернеста Хемінгуея «Старий і море» Грегоріо Фуентес, радянський фізик, академік, лауреат Нобелівської премії, головний редактор останнього видання Великої радянської енциклопедії Олександр Прохоров, український поет та письменник Павло Кононенко, український та російський актор, режисер Костянтин Єршов («Вій», «За двома зайцями», «Веселі Жабокричі»), український письменник, головний редактор видавництва «Веселка» Ярема Гоян, мексиканський футболіст Уго Санчес, французький футболіст, захисник збірної Франції та іспанської «Барселони» Ерік Абідаль.

Сталося:

1613у Москві відбулася коронація Михайла Федоровича Романова, родоначальника нової династії Романових на московському престолі.

За Михайла Федоровича провідну роль в управлінні державою відігравали його близькі родичі (в 1619-33 фактично правив його батько). 1618 після спроби польського королевича Владислава захопити Москву, підписав Деулінське перемир'я, за яким до Речі Посполитої відійшла Чернігово-Сіверська земля.

У 1632—1634 вів невдалу війну з Річчю Посполитою, в якій на стороні польських військ воювали українські козаки на чолі з гетьманом Тимошем Орендаренком.

Продовжував вести загарбницькі війни у Сибіру.

За часів царства Михайла Федоровича було розширено відносини з Європою, видано першу рукописну газету «Вісті-Куранти» (1621), утворено «полки нового строю» (регулярні військові полки, навчені по-європейськи та очолювані найманими європейськими офіцерами).

1925у Львові засновано Українське національно-демократичне об'єднання.

Намагання унормувати українсько-польські взаємини в Польщі, розпочаті проводом УНДО і недотримання польським урядом взятих зобов'язань та посилений тиск на українців спричинили гостру кризу в УНДО, наслідком якої Дмитро Левицький зрікся головування; на його місце обрали Василя Мудрого.

В знак незгоди з УНДО вийшла група членів з Дмитром Палієвим на чолі і заснувала партію Фронту Національної Єдности.

Водночас створилася внутрішня опозиція, яка гуртувалася біля групи «Діла»: Дмитро Левицький, Кость Левицький, Іван Кедрин-Рудницький, Степан Баран та інші, й опозиція нової жіночої організації «Дружина княгині Ольги», з Міленою Рудницькою на чолі. Також проти УНДО розпочали гостру кампанію УСПП і ОУН.

Проголошення новим головою УНДО В. Мудрим нормалізації не дійсною (1938) призвело до вирівняння суперечностей у партії, але все це спричинило деяке послаблення впливів УНДО і зростання впливу націоналістичних організацій: ОУН, Фронту Національної Єдности тощо.

З радянською окупацією у вересні 1939 Західно-Українських Земель УНДО перестало існувати.

1971у Піттсбурзі здійснена перша постановка рок-опери «Ісус Христос — суперзірка».

Музику до твору написав Ендрю Ллойд Веббер, а слова — Тім Райс. Твір описує останній тиждень життя Ісуса Христа і зраду його учня Юди Іскаріота.

Прем'єра викликала багато дискусій у суспільстві. Твір починається Входом Господа у Єрусалим, а завершується розп'яттям Христа. Опера описує біблійні події, не дотримуючись ортодоксальних церковних традицій. Головну увагу зосереджено на протиставленні поглядів Ісуса та його учня — Юди. Юда Іскаріот бачив рух послідовників Ісуса радше як світську боротьбу за власні права євреїв, а не як релігійну течію, яку очолює син Бога — Ісус. В оригінальній версії роль Ісуса виконав Ієн Гіллан — вокаліст «Deep Purple». У жовтні 1970 р. Тім Райс і Ендрю Ллойд Веббер записали подвійний (на 2 платівках) музичний альбом «Jesus Christ Superstar». У 1973 р. на основі рок-опери знято мюзикл з однойменною назвою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus