USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

13 лютого: події, факти, дні народження

13 Лютого 2018 00:00
13 лютого день народження відзначає волинська журналістка Анна Бліннікова. Колеги, друзі та близькі бажають іменинниці міцного здоров’я, удачі у всіх її планах та починаннях, а також приємних сюрпризів долі.

Нехай поруч завжди буде ангел-охоронець, а друзі та близькі неодмінно підтримають, коли це потрібно. Мирного неба над головою та погожих днів повсякчас!

Окрім того, сьогодні святкують день народження журналісти Оксана Вашкевич та Ярослав Гаврилюк. Зичимо іменинникам здоров'я, щастя, життєвого і творчого активного довголіття та Божого благословіння. А ще - домашнього тепла, затишку вогнища, достатку і здоров'я, бадьорості і свіжості, вічної молодості і фантастичного щастя!
Оксана Вашкевич
Оксана Вашкевич

Іменини сьогодні святкують ті, кого назвали - Віктор, Євдокія, Іван, Микита, Никифор.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників з днем народження, а усіх, народжених під іменем святих у цей день – з днем ангела. Бажає міцного здоров’я, позитиву на щодень, безмежного щастя й удачі.

Наша хроніка:

Минулого року редакція писала про те, як луцькі студенти виготовили цілющі мазі для бійців АТО.

У 2016 році цього дня активісти Житомирщини та Рівненщини встановили блокпости і не пропускали російські фури, які намагаються скоротити шлях від Росії до Європи.

2015 року року 13 лютого волиняни провели ніч з Арсеном Мірзояном. Напередодні Дня закоханих до Луцька із власною акустичною програмою «Ніч на Волині» завітав «сталевий» голос української естради Арсен Мірзоян.

Також редакція писала про те, чому Сергій Міхалок став партизаном. Колишній вокаліст колективу «Ляпіс Трубецкой» Сергій Міхалок, співак гурту Brutto пояснив, чому він став партизаном і чому його не пускають на Батьківщину вже 5 років.

У 2014 році видання повідомляло про те, що 61% росіян схвалили розгін Майдану в Києві. Тоді більшість респондентів Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД) не схвалюють "радикально налаштованих" протестувальників в Україні.

У 2012 році Волинські Новини писали про зображення Луцького замку на срібній монеті, номіналом 5 доларів. Ще у 2009 році її в серії монет «Дванадцять чудес України» випустили Острови Кука на замовлення «Ощадбанку».

У 2010 волинянин облаштував зоокуточок у власному дворі.

Народилися:

Цього дня народилися англійський економіст Томас Мальтус («Есе про принципи населення»), український політик і громадський діяч Данило Скоропадський, український актор Лев Перфілов («Зелений фургон», «Місце зустрічі змінити не можна», «Пригоди Електроніка»), перший і єдиний космонавт НДР Зигмунд Єн, англійський музикант, екс-лідер групи Genesis Пітер Ґебріел, український фінансовий і політичний діяч Сергій Тігіпко, колишній учасник англійської поп-групи Take That, нині успішно займається сольною кар'єрою Роббі Вільямс, один з найуспішніших веб-дизайнерів Рунету Артемій Лебедєв.

Сталося:

1784 – указом Катерини II з приєднаних 1783 року до Російської імперії земель Кримського ханства (Крим, Тамань, Кубанська сторона) утворено Таврійську область на правах намісництва (центр – Сімферополь).

1895 – брати Луї й Август Люм'єр створюють перший кіноапарат.

1898 – першою жертвою наїзду автомобіля став Генрі Ліндфілд із Брайтона (Англія).

1917 – в Англії уряд дозволив жінкам бути водіями таксі.

1923 – працівниками ДПУ був вбитий Леонід Пантєлкін, відомий бандит, відомий як Льонька Пантєлєєв.

1934 – кригою Чукотського моря роздавлено пароплав «Челюскін». Почалась епопея по рятуванню потерпілих.

1940 – Михайло Булгаков закінчив роман «Майстер і Маргарита».

1942 – розпочався примусовий вивіз українського населення із окупованих територій на працю до Німеччини.

1949 — в Еквадорі натовп спалив радіостанцію після загальної паніки, що виникла через трансляцію «Війни світів» Герберта Веллса.

1956 – в Антарктиді відкрито першу радянську наукову станцію «Мирний».

1959 – у продаж надійшли перші ляльки Барбі.

1981 – в «Нью-Йорк таймс» опубліковане найдовше речення – з 1286 слів.

1984 — генеральним секретарем ЦК КПРС став Костянтин Черненко.

1991 – авіація США завдала удару по передбачуваному іракському командному пункту в Багдаді. Як виявилось, це було звичайне бомбосховище, де знаходились жінки, діти, старики. Загинуло близько 400 осіб.

1992 – Уганда визнала незалежність України.

2001 — заарештовано Юлію Тимошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus