USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

14 грудня: події, факти, дні народження

14 Грудня 2017 00:00
День народження 14 грудня святкують офіцер регіонального медіа-центру Міністерства Оборони, підполковник Володимир Скоростецький, інженер прес-центру ПАТ «Волиньобленерго» Інна Ройко, журналістка Зоряна Мамотюк, а також народний артист України, актор Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Романюк.

Також цього дня народилися член Спілки художників України Валентин Данилюк та голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та зичить їм яскравих посмішок, неймовірних успіхів, невичерпної енергії та наснаги, родинного затишку, благополуччя та добра. Мирного вам неба над головою, побільше позитиву та сонячних днів!

Володимир Скоростецький
Володимир Скоростецький
Інна Ройко
Інна Ройко
Зоряна Мамотюк
Зоряна Мамотюк
Анатолій Романюк
Анатолій Романюк
Андрій Линдюк
Андрій Линдюк

Святкує сьогодні день народження і майстерний масажист Володимир Демков.

ІА Волинські Новини вітає іменинника та бажає миру, достатку і здійснення мрій. Хай життя повниться позитивом, незабутніми моментами і добром.
Володимир Демков
Володимир Демков

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У багатьох можуть виникнути сумніви, навіщо потрібно це свято, якщо є 26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, і чому саме 14 грудня вибрано для вшановування учасників ліквідації. Справа в тому, що 30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Іменини за православним календарем святкують Наум та Данило.

Наша хроніка:

Минулоріч ми писали про те, як на Устилузі зустріли Вифлеємський вогонь миру.

Два роки тому редакція розповідала чому 14 грудня - день ліквідатора. Справа в тому, що 30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

У 2015 році раптово помер спортивний директор ФК «Дніпро», легендарний футболіст дніпропетровської команди Вадим Тищенко. Він виступав у командах: Нива (Вінниця), Динамо (Київ), СКА Карпати (Львів), Дніпро, і Хапоель (Хайфа, Ізраїль).

Три роки тому ми писали про те, що на одній із фірм Луцька замість новорічного корпоративу вирішили організувати благодійний ярмарок.

У 2013 році луцьким школярам розповіли, як Святий Миколай потрапив на герб міста. Основою герба стали найдавніші зображення зі збережених історичних печаток на міських документах з архівів Києва, Львова, Кракова, Варшави, що датуються 1565-1616 роками.

2012 року ІА Волинські Новини підготувало розповідь про 7 визначних досягнень українців, серед яких найбільша колекція раритетних книг, найбільша дистанція, подолана за 46 годин мотоциклом, найшвидший гітарист, найдовший троллей (оглядовий майданчик), найдальший політ на паратрайку, найбільший маятник Фуко та найважча кішка України.

Народилися:

14 грудня народилися французький астролог, провидець, лейб-медик Карла IX, письменник Нострадамус, гетьман України Данило Апостол, український письменник, театральний і культурний діяч Михайло Старицький, український громадський та військовий діяч Микола Нездійминога, французький поет-сюрреаліст Поль Елюар, український історик, краєзнавець Степан Гуменюк, український мовознавець Ярослава Закревська, британська акторкаДжейн Біркін, український поет, філолог Микола Лазарко, український мільярдер, меценат, громадський діяч Віктор Пінчук, український політик Юрій Луценко, польська співачка, музикант і продюсер Анна Марія Йопек, американська акторка і співачка Ванесса Гадженс.

Сталося:

1900 — день народження квантової механіки. Макс Планк виступив із доповіддю у Німецькому фізичному товаристві про сформульований ним закон випромінення.

1901 — в Лондоні проведено перший турнір з настільного тенісу.

1903 — в Кіті Хоук (штат Північна Кароліна), брати Райт зробили першу спробу піднятися в повітря на сконструйованому ними літаку. Однак конструкція впала ще на злеті. 1911 — людина вперше підкорила Південний полюс. Експедиція норвежця Руала Амундсена на їздових собаках досягнула точки, де, за розрахунками, повинен був лежати полюс. Через 35 днів тієї ж точки пішки досягнула експедиція Роберта Скотта.

1918 — гетьман Павло Скоропадський зрікся влади на користь Директорії УНР.

1944 — Президія Верховної Ради РРФСР своїм указом замінила назви 11 районів і відповідних районних центрів Кримської АРСР з кримськотатарських і німецьких на російські.

1962 — американська автоматична міжпланетна станція «Марінер-2» стала першим апаратом, який долетів до Венери.

1996 — на 11 тижнів американський гіт-парад очолила пісня Don't Speak гурту No Doubt, котра протягом місяця вийшла на перші місця в рейтингах всіх англомовних і більшості європейських країн.

2004 — на півдні Франції відкрито найвищий міст-віадук Мійо.

2008 — 29-річний журналіст єгипетського телеканалу «Аль-Багдадія» Мунтазар Аль Зейді кинув черевики у американського президента Джорджа Буша зі словами «Це тобі мій прощальний поцілунок, собако!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus