USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

14 березня на пробне тестування не прийшли 9 тисяч випускників

16 Березня 2009 16:46
У суботу у всіх містах України пройшло перше цього року пробне незалежне тестування, під час якого майбутнім абітурієнтам пропонувалося перевірити свої сили. Пробне тестування коштувало від 47 до 69 гривень, залежно від регіону. Про це 16 березня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Освітній портал, виявили бажання перевірити свої сили приблизно 180 тисяч осіб, але у результаті на іспит пришли лише 171 тисяч.
У ці вихідні проводилася перша сесія – майбутні абітурієнти відповідали на запитання з української мови і літератури, історії України, біології та географії. 21 березня пройти тестування можна буде з іноземних мов, хімії, фізики та математики.
Нагадаємо, кожен старшокласник має право обрати 2-5 предметів 8 запропонованих, а справжнє тестування пройде з 6 травня по 5 червня.
Як розповіла Валентина Ткаченко – співробітник Всеукраїнського центру оцінювання якості освіти – отримана сума – а це приблизно 8,5 мільйона гривень – покриває витрати на виготовлення і доставку тестових матеріалів, зарплату персоналу і податки, але ніякого прибутку з цього вони не мають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus