USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

14 березня: дні народження, події, факти

14 Березня 2016 00:00
День народження 14 березня відзначають екс-начальник обласного управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков, письменник, літературознавець, директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Мартинюк (на головному фото), настоятелька Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря ігуменя Стефана та начальник відділу промоції міста Богдан Каліш.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає міцного здоров’я, миру та успіхів у всіх починаннях.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні весь світ відзначає День річок та День числа «Пі». Воно святкується чотирнадцятого березня, що в прийнятому, зокрема, в США форматі записується як 3.14, і являє собою три перші знаки числа «πі». Свято впроваджене на математичних факультетах значної кількості вузів у різних країнах. Зазвичай свято розпочинається о 1:59 ночі, що разом з датою складає перші шість знаків числа «πі» (3.14159).

Наша хроніка:

Торік 14 березня у Луцьку показали породи собак, яких не побачиш щодня на вулиці. Собаки та їх власники чи не з усіх міст України приїхали у Луцьк на виставку чотирилапих «Volyn’s Star-2015».

Погляд Волинських новин на «заборонене місто» Януковича читайте в матеріалі за 14 березня 2013 року.

Фоторепортаж з Марсу дивіться ТУТ. Світлини виклав в мережі фотограф Reuters Джим Уркарт, який побував на Марсіанській пустельній дослідній станції, що була побудована і управляється марсіанських співтовариством.

А у 2011 році лучани зняли кіно про любов. Тоді у Луцьку готували багатосерійний телепроект про компоненти сімейного щастя і міцності шлюбу.

Народилися:

Цього дня народилися австрійський композитор, скрипаль, диригент Йоганн Штраус (батько), видатний німецький фізик, автор теорії відносності Альберт Ейнштейн, кобзар з Чорної гори Олексiй Чуприна, український режисер та актор Володимир Савельєв, українська оперна співачка Людмила Юрченко, український радянський актор театру і кіно, режисер і педагог Амвросій Бучма («Назар Стодоля», «Щорс», «Вітер зі Сходу»), український перекладач, редактор, письменник Віктор Шовкун.

Сталося:

1905у Лондоні засновано ФК «Челсі».

Клуб виступає в англійській Прем'єр-лізі і провів більшу частину своєї історії у вищому дивізіоні англійського футболу. Один з клубів-засновників англійської Прем'єр-ліги в 1992 році. «Челсі» чотири рази ставав чемпіоном Англії, шість разів вигравав Кубок Англії і чотири рази Кубок Футбольної ліги. Також клуб добився успіху на європейській арені, двічі вигравши Кубок володарів кубків УЄФА та Суперкубок УЄФА.

1990у Стрию Львівської області вперше у радянський час підняли український національний синьо-жовтий прапор над адміністративною будівлею – міськвиконкомом.

Після Стрия жовто-блакитний прапор,символ незалежності, було піднято у багатьох містах і селах України: 2-го квітня прапор замайорів на ратуші Дрогобича, а 3-го квітня він назавжди оселився і на ратуші Львова.

1994реліз Linux версії 1.0.0.

Загальна назва Unix-подібних операційних систем на основі ядра Linux , бібліотек і системних програм розроблених в рамках проекту GNU, а також іншого програмного забезпечення. На відміну від більшості інших операційних систем, Linux не має єдиної «офіційної» комплектації. Натомість Linux поставляється у великій кількості так званих дистрибутивів, в яких ядро Linux з'єднується з утилітами GNU та іншими прикладними програмами (наприклад, X.org ), що роблять її повноцінної багатофункціональної операційним середовищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus