USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15 млн грн готівки, золото і картина в образі Муссоліні: розслідування про статки Іллі Киви виявилося фейком

2 Грудня 2021 11:51
Розслідування про золото та мільйони, які було знайдено під час обшуку у народного депутата від "ОПЗЖ« Іллі Киви, виявилося неправдивим.

Про це повідомив керівник проєкту розслідувань Bihus.Info Денис Бігус на Youtube.

За його словами, журналісти отримали фото та матеріалами з нібито обшуку будинку Киви від джерела у правоохоронних органах. Але виявилося, що у наборі фотографій були знімки з іншої справи.

«Одне з джерел у правоохоронних органів повідомило про результати обшуку в маєтку Іллі Киви», – сказав журналіст.

«Ми помилились, довірившись джерелу, і приносимо вибачення підписникам. Вперше за 8 років в редакції помилка такого масштабу, що інакше, ніж факап її не назвати», – заявив Денис Бігус.

«Вперше за 8 років в редакції помилка такого масштабу», – зазначив Бігус. Він додав, що журналісти старанно працюють, щоб таких помилок не було. «Сподіваюся, що наступної [помилки] не буде взагалі», – додав він.

Журналісти попросили вибачення в аудиторії та ЗМІ за трансляцію неперевіреної інформації. Відео про результати обшуків та текстовий матеріал на сайті видалили.

Як виявилося, фотографії, які опублікував Бігус, насправді були зроблені під час обшуку центру конвертації, який раніше здійснювало Держбюро розслідувань, пишуть Факти з посиланням на блогера Анатолія Шарія.

Сам же Ілля Кива заявив, що подаватиме до суду на Bihus.Info за поширення неправдивої інформації з метою його дискредитації.

Нагадаємо, учора з’явилася інформація про те, що під час обшуків у будинку народного депутата від партії "Опозиційна платформа – За життя"Іллі Киви виявили купу золота та картину, на якій він зображений в образі італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні.

Крім того, за словами джерела журналістів у правоохоронних органах, у будинку Киви знайшли готівкою понад 1,1 мільйона гривень і понад 500 тисяч доларів, а також понад 300 тисяч гривень в автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бигусу Показати IP 2 Грудня 2021 12:02
За базар надо отвечать, а то взяли моду "маемо право на помилку" простите нас пожалуйста - мы больше не будем. А Шарий как всегда на высоте.
232 Показати IP 2 Грудня 2021 12:05
Послушал нытье Бигуса с извинениями. Мы впервые, говорит, так лажанулись. А «расследование» по Порошенко было не такого же уровня? А по Партии Шария фотошопные «переписки» - это не то же самое? Тебя в суде интересное ждет, ты ж в курсе?
Євросоюз Показати IP 2 Грудня 2021 13:04
*Ми помилились, довірившись джерелу, і приносимо вибачення підписникам* ...... Я не є прихильник Киви, але, невельмишановним бігусам найперше треба було б просити вибачення в самого Киви. Чи слабо?
Ісса Ндойє Показати IP 2 Грудня 2021 17:17
За таке треба пізд...ти.
Піз..атрКошмаровский до Ісса Ндойє Показати IP 2 Грудня 2021 18:42
Такі ЗМІ треба ЗМІтати в каналізацію. Кілька мільйонів штрафу були б непоганим попередженням решті цензорівіт.п.
ооо Показати IP 2 Грудня 2021 18:37
брехня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus