USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

16 років колонії: у Росії засудили заступника командира підрозділу батальйону «Айдар»

20 Червня 2023 17:47
У Росії командира підрозділу батальйону «Айдар» Дениса Муригу засудили до 16 років колонії суворого режиму. Його затримали навесні 2022 року, закинувши «організацію незаконного збройного формування».

Українського військового судили у Ростові-на-Дону в тому ж суді, в якому влаштували «судилище» над полоненими азовцями. Про суд над Денисом Муригою повідомили російські ЗМІ, передає 24 Канал.

Розгляд справи Дениса Муриги у Ленінському суді в Ростові-на-Дону почали 19 травня. Того ж таки місяця росіяни внесли його до списку «екстремістів та терористів». Проте затримали бійця батальйону «Айдар» ще навесні 2022 року. Він нібито «намагався перетнути кордон з Росією під виглядом біженця». При собі він мав паспорти України та Росії.

Судили чоловіка за звинуваченням в «організації збройного формування та проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності». Також Муризі закинули «підрив мосту», який він нібито здійснив у Луганській області. За ці «злочини» йому присудили 16 років у колонії суворого режиму.

У Росії 15 червня почали «судилище» над захисниками «Азовсталі». Їм загрожує від 15 років незаконного ув’язнення.

Спершу звинувачення висунули 24 військовим, проте двох з них вдалося обміняти на російських полонених. Серед 22 захисників «Азовсталі», що залишилися у Росії і постали перед «судом» восьмеро – жінки, що працювали кухарями у полку «Азов».

В Офісі Президента відреагували на злочин Росії та зауважили, що Червоний Хрест, який мав би завадити незаконному «суду», знову залишився бездіяльним. За словами Михайла Подоляка, «судилище» викликає тільки одну емоцію – огиду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Але Показати IP 20 Червня 2023 20:43
Чомусь не ЛАПІНА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus