USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

17 травня: події, факти, дні народження

17 Травня 2014 00:01
День народження 17 травня відзначають начальник Територіального управління Головавтотрансінспекції у Волинській області Володимир Степанов, головний редактор газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик, волинська поетеса, композитор, співачка Любов Мілевич (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає великого здоров’я, невичерпної енергії і достатку.

Іменини за православним календарем святкують Микита, Кирило, Флоріан, Климент, Никифор та Пелагія.

Наша хроніка:

Торік з луцькими гімназистами спілкувався герой забороненого фільму.

У 2011 році відразу двох гравців «Волині», півзахисника Богдана Бутка та нападника Володимира Лисенка, викликали до складу молодіжної збірної України.

А 17 травня у 2010 році на Волині представили голів трьох районних державних адміністрацій: Старовижівської –Володимира Семенюка, Горохівської – Леоніда Андрійчука, Камінь-Каширської – Віктора Суса.

17 травня 2009 року у Луцьку вшанували пам'ять жертв політичних репресій.

Народилися:

Цього дня народилися російський історик Сергій Соловйов, французький письменник, журналіст і громадський діяч Анрі Барбюс, французький актор Жан Габен, український прозаїк, перекладач і поет Леонід Первомайський, український режисер, народний артист УРСР Федір Верещагін, радянська акторка театру й кіно, акторка МХАТу Софія Пілявська (фільми «На початку століття», «Анна Кареніна», «Живий труп», «Покровські ворота»), український режисер, постановник офіційних концертів, народний артист УРСР Борис Шарварко, американський актор Денніс Хоппер («Швидкість», «Апокаліпсис сьогодні», «Синій оксамит», «Водний світ»), російський і радянський поет та пісняр Микола Зинов'єв («Паромщик», «А музыка звучит»), російська політична діячка, депутат Верховної Ради СРСР та Держдуми РФ Галина Старовойтова, український політик і журналіст Василь Базів.

Сталося:

1718англійський юрист Джеймс Пакл запатентував перший у світі кулемет.

Ще з XVI століття з'являються спроби створювати пістолети і рушниці револьверного типу (з барабанами). У 1718 році англійський юрист Джеймс Клоччя запатентував рушницю Клоччя, що представляло собою рушницю, поставлену на триногу і забезпечену барабаном. Скорострільність при цьому підвищувалася у порівнянні зі звичайною рушницею більш ніж вдвічі (з 4 до 9 пострілів на хвилину), але така рушниця була і більш громіздкою в використанні, вимагаючи кількох людей для обслуговування, які в іншому випадку могли б самі вести вогонь. Вона нікого не зацікавила і не була прийнята на озброєння.

1928Муссоліні створив в Італії Службу доріг для будівництва перших у світі швидкісних автострад.

1978швейцарська поліція в Лозанні знайшла останки Чарлі Чапліна, викрадені з могили за 11 тижнів до цього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus