USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

18 травня: події, факти, дні народження

18 Травня 2018 00:00
День народження сьогодні відзначають головний редактор видання «Відомості.UA» Галина Федоренко, завідувач Художнього музею в Луцьку, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька та журналістка Наталка Воскресенська.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить їм міцного здоров'я, щастя, енергії, турботи, підтримки від близьких та добробуту. Нехай фортуна буде прихильна, а всі задуми втілюються в життя!

Галина Федоренко
Галина Федоренко
Зоя Навроцька
Зоя Навроцька


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Яків та Ірина.

Сьогодні – Міжнародний день музеїв.

Наша хроніка:

У 2017 році цього дня редакція писала про те, що у Луцьку зустріли бійця Івана Мерченка, який помер на Луганщині. Йому було лише 22 роки.

Два роки тому фестиваль вуличної їжі «Lutsk Food Fest» продовжили в Луцькому зоопарку. Так, після дійства сіно та солому, які організатори використовували як декор фотозон або стилізовані місця для сидіння, привезли підопічним звіринця, які змогли досхочу поласувати.

У 2015 в центральному парку імені Лесі Українки відбулося свято морозива, яке неабияк потішило луцькі родини.

У 2014 році у цей день у центрі Луцька робили глечики і монети своїми руками.

У 2012 році краєзнавчий музей Волині отримав скарб. Працівники ДП «Волинські старожитності» передали закладу 29 монет празьких грошей XIV - початку XV століть.

Народилися:

Цього дня народилися перський і таджицький поет, математик, філософ, астроном, автор популярних рубаїв Омар Хайям, радянський композитор, хоровий диригент, художній керівник хору імені П'ятницького Володимир Захаров, український радянський партійний діяч, перший секретар ЦК Компартії України Леонід Мельников, американський кінорежисер, володар «Оскара» Річард Брукс («Шкільні джунглі», «Брати Карамазови», «Елмер Гентрі»), Папа Римський Іоан Павло ІІ (Кароль Войтила).

Сталося:

1830У США почато промислове виробництво перших газонокосарок.

1927Американська кінозірка Номра Талмадж випадково залишила відбиток своєї ступні на незастиглому асфальті. Це наштовхнуло на ідею створення в Голлівуді алеї відбитків ніг кінозірок.

2005Ратифікацією Оттавської конвенції Україна остаточно зобов'язалася позбутися п'ятого найбільшого арсеналу протипіхотних мін у світі. Україна підписала конвенцію у лютому 1999 року у Нью-Йорку. Ратифікація договору Верховною Радою відбулася 18 травня 2005 року. На час підписання угоди Україна порядкувала п’ятим найбільшим арсеналом протипіхотних мін у світі (після Китаю, Російської Федерації, США та Пакистану), що дістався їй у спадок від Радянського Союзу та налічував 6 мільйонів мін типу ПФМ. 27 травня 2003 року на Донеччині, у результаті виконання рамкової домовленості між Кабінетом Міністрів України і урядом Канади про ліквідацію протипіхотних мін в Україні, було ліквідовано останню міну типу ПМН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Травня 2018 13:43
Чому не підписал хто то за красуня на на третьому фото?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus