USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

180 днів не вистачить: юрист розповів про нюанси розмитнення євроблях

23 Лютого 2021 13:47
Розмитнення автомобілів на європейській реєстрації відбуватиметься за новими правилами.

Нещодавно депутати ухвалили відповідний законопроєкт № 4643-д, згідно з яким пропонується змінити формулу розрахунку акцизу і ввести особливі правила для тих, хто не розмитнив свій автомобіль вчасно.

Йдеться про автомобілі, які фізичні особи ввезли на митну територію України до 31 грудня 2020 року і перебувають в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином законопроєкт охоплює всі ввезені до початку 2021 року «євробляхи».

Український юрист Олександр Кудрявцев у коментарі для РБК-Україна розповів про нюанси законопроєкту.

За його словами, плюс у всій цій ситуації те, що влада докладає зусилля для вирішення питання з «євробляхами». Ті, хто завіз такі автомобілі в Україну, отримали можливість здійснити їхню легалізацію і зробити це на прийнятних умовах.

Серед плюсів експерт також відзначив і те, що не всі транспортні засоби потрапляють під пільгове розмитнення, адже законопроєкт поширюється на авто, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2». Це означає, що всі інші транспортні засоби права на пільгове розмитнення не мають. Проте не обходиться й без негативних моментів.

Читати ще: Бюджетне розмитнення «євроблях»: оприлюднили нову формулу для розрахунків

За словами Олександра Кудрявцева, 180 днів не вистачить на всіх, навіть якщо реєстраційні органи будуть працювати цілодобово протягом семи днів на тиждень.

Юрист розповів і про так звані «підводні камені». За його словами, за документами велика частина «євроблях» не є власністю українських водіїв. Найчастіше їх оформляють на іноземну фірму з місцем реєстрації в Литві, Латвії та Польщі, або ж на звичайого жителя Європейського союзу.

Експерт каже про те, що українські водії їздять по дорученнях. Тепер же водіям необхідно відшукати власників цих автомобілів, не факт, що вони погодяться оформляти договір купівлі-продажу, щоб передати право власності на транспортний засіб водієві з України. Навіть якщо припустити, що водій з України зможе відшукати власника в Європі, то туди неможливо буде потрапити в умовах карантину.

Юрист підкреслив, що в законопроєкті закладено порушення конституційного принципу рівності українців. На завершення він підкреслив, що неякісні, застарілі і екологічно брудні транспортні засоби нікуди не зникнуть
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ангст Показати IP 23 Лютого 2021 15:03
А чому тільки для хитрожопих пільги? Хай здають свої тазіки на шрот, раз хочуть бути хитрішими за всіх
Юра Показати IP 23 Лютого 2021 17:10
Цей закон неправильний, якщо зменшувати розмитнення то для всіх! А не цим хитрунам тільки , які на авто мають гроші і повірте не у всіх їх авто по 500 евро, а круті тачки. чому ми чксні платники податків платили, платимо шалені гроші за розмитнення? А ці хитруни тільки сміються і лохами нас називають. Це така влада у нас! Все робиться тільки для бомжів і хитрожопих, а простим, середньому класу людей просто вмирай. ГАНЬБА!
михайло Показати IP 1 Березня 2021 21:03
а як що до того, закон прийнятий на два місяця пізніше зазначеної його дії?. чи може бути зворотня дія?. дебіли, а їх називають депутатами!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus