USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

19 січня: події, факти, дні народження

19 Січня 2020 00:00
19 січня українці святкують Хрещення Господнє, яке є завершальним великим святом різдвяно-новорічного циклу. Люди вірять, що у цей день вода очищає та стає цілющою, тому усі охочі занурюються в ополонку, щоб бути здоровими увесь рік.

Із цим святом пов'язують хрещення в річці Йордан Ісуса Христа святим Іоанном Хрестителем. Згідно з Біблією, під час хрещення на Ісуса з неба у вигляді голуба зійшов Святий Дух і пролунав голос Божий, тому свято і називається Богоявленням.

Інформаційне агенство Волинські Новини вітає усіх зі святом та бажає, аби краплі святої води дали сили і здоров'я.

19 січня свій день народження святкує Максим Гузлій. Зі святом його вітають друзі, рідні та колеги. Бажають невичерпного оптимізму, яскравих вражень, незабутніх подорожей, реалізації усіх планів та задумів. Міцного здоров'я, миру і затишку.
 Максим Гузлій
Максим Гузлій
Також 19 січня день народження відзначають професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор центру «Дослідів Волині» Геннадій Бондаренко та один із кращих діджеїв Західної України, організатор фестивалю Lutsk Food Fest, лучанин Сергій Карпюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом, бажає сил і натхнення, гарних новин нащодень, впевнених перемог і надійних друзів поряд. Хай все задумане завжди вдається, а життя не втомлюється тішити приємними сюрпризами.
  Геннадій Бондаренко
Геннадій Бондаренко


 Сергій Карпюк
Сергій Карпюк


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік видання писало, що відмову від щеплень визнали глобальною загрозою людству. Тоді Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала список глобальних загроз людству в 2019 році.

У 2018 році цього дня повідомлялося про те, що у Луцьку затримали одного з грабіжників, які закатували до смерті дружину сільського голови.

Два роки тому наша редакція писала про те, що в Луцьку обрали президента дитячого екопарламенту.

У 2016 році муровану церкву Святителя Василія Великого освятили у Старій Вижівці, що на Волині. На теритої також освятили меморіальну дошку героям «Небесної сотні» та трьом військовослужбовцям зі Старовижівщини.

Також у позаминулому році двоє невідомих осіб скоїли напад на прокурора одного з відділів покуратури Волинської області. "Тілесні ушкодження прокурору було нанесено телескопічною палицею. У результаті нападу, прокурору спричинено ушкодження у вигляді забою м’яких тканин голови", - повідомили у правоохоронних органах.

Акцію «Вже Зима! Одягни Армію!», по збору теплих речей для бійців АТО відбулася у Луцьку у 2015 році.

Про нічне паломництво волинян редакція розповідала три роки тому. Тоді близько двох сотень волинян здійснили паломництво до джерела Святої Праведної Анни в Рівненську область.

У 2013 році центр туристичної інформації та послуг Луцька зініціював проект, основна мета якого – зробити місто яскравішим. Організатори мали на меті обв’язати дерева, лавки та інші елементи міських вулиць кольоровими нитками.

Народилися:

19 січня народилися засновник ісламу Мухаммед, французький філософ і соціолог Огюст Конт, американський письменник, поет, літературний критик і редактор, творець детективно-фантастичного жанру в літературі Едгар По, французький художник-постімпресіоніст Поль Сезанн, винахідник парового двигуна Джеймс Ватт, український режисер («Дума про Ковпака») Тимофій Левчук, американська рок-співачка Дженіс Джоплін, український політичний діяч, голова Організації українських націоналістів у 1968-1986 роках Ярослав Стецько, білоруський музикант, вокаліст, композитор, засновник групи «Ляпіс Трубецкой», телеведучий Сергій Михалок (Сірожа в дуеті «Саша і Сірожа»), українська кіноакторка Марина Петренко («Молитва за гетьмана Мазепу», «П'ять хвилин до метро», «Серце світу»).

Сталося:

1825 – Езра Деггетт і його племінник Томас Кенсетт із Нью-Йорка запатентували спосіб консервування в жерстяних банках лосося, устриць та омарів.

1903 – оголошено про проведення першої велогонки «Тур де Франс» – найпрестижнішої у наші дні.

1906 – вийшов перший номер українського сатиричного журналу «Шершень».

1915 – американець Джордж Клод отримав патент на рекламне оголошення, оформлене неоновими лампами.

1917 – на збройному заводі у Сильвертауні (Англія) стався вибух, звук якого був чутний на відстані 150 кілометрів. Загинуло 73 людини.

1938 — американська фірма «Дженерал Моторз» першою у світі почала серійне виробництво дизельних двигунів.

1946 – створено Союз українців у Великій Британії.

1963 – «Бітлз» уперше з'явилися на національному телебаченні у передачі Thank You Lucky Stars. Вони виконали пісню Please Please Me.

1966 – Індіра Ганді стала третім прем'єр-міністром Індії

1978 – на території Німеччини випущено останній автомобіль «Фольксваген-жук». Надалі до 2003 року ці авто випускали в Бразилії й Мексиці.

1991 – за наказом Саддама Хусейна у Перську затоку вилито 816 тисяч тонн нафти.

1992 – 99% учасників референдуму в Південній Осетії проголосували за відокремлення від Грузії.

1995 – російські війська захопили президентську резиденцію Джохара Дудаєва в Грозному і вивісили над нею російський прапор.

2001 – Юлія Тимошенко звільнена з посади віце-прем'єр-міністра України у зв'язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus