USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

1 серпня: події, факти, дні народження

1 Серпня 2011 00:01
День народження 1 серпня відзначають завідувач відділення ургентної хірургії Луцької міської клінічної лікарні, заслужений лікар України Євген Комарницький (на фото), краєзнавець, головний хранитель Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар, журналіст газети «Аверс-прес» Віра Шевчук.
«ВН» вітають їх та бажають здоров’я, довголіття, благополуччя.
Cьогодні починається Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Він проводиться, починаючи з 1 серпня, аджк цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування.
Також 1 серпня – День інкасатора.
Цього дня народилися французький науковець, біолог, творець еволюційної теорії, попередник Чарльза Дарвіна Жан Батіст Ламарк, американський письменник Герман Мелвілл («Мобі Дік»), український політичний та церковний діяч, ідеолог УАПЦ, голова Ради Мiнiстрiв УНР Володимир Чеховський, радянська телеведуча, диктор телебачення, яка вела програми «У гостях у казки», «Добраніч, малята!», Валентина Леонтьєва, французький модельєр Ів Сен-Лоран, радянський і латиський актор театру й кіно Івар Калниньш («Зимова вишня», «Стріли Робін Гуда», «Маленькі трагедії», «ТАРС уповноважений заявити», «Не стріляйте в білих лебедів»), український політичний діяч, перший секретар ЦК КПУ, народний депутат Петро Симоненко, український громадський діяч, багаторічний президент Фонду «Демократичні ініціативи», учасник дисидентського руху Ілько Кучерів, англійський рок-музикант, вокаліст групи Def Leppard Джо Елліот, американський кінорежисер, володар «Оскара» за фільм «Краса по-американськи» Семюел (Сем) Мендес.
1619 – перші африканські раби доставлені до США в Джеймстаун (Вірджинія).
1900 – засновано футбольний клуб «Боруссія» (Менхенгладбах).
1914 – Німеччина оголосила війну Росії.
1924 – у Буенос-Айресі (Аргентина) засновано українське товариство «Просвіта».
1924 – в СРСР заснований Орден Червоного прапора.
1939 – заснована медаль «Золота зірка» Героя Радянського Союзу.
1941 – на окупованій німцями території Західної України створено дистрикт «Галичина» із центром у Львові.
1944 – початок Варшавського повстання, організованого Армією крайовою, в окупованій німецько-фашистськими військами Польщі.
1975 – у Гельсінкі на Нараді з безпеки і співробітництві в Європі керівники 33 європейських держав (включно з СРСР) і Канади підписали заключний акт, що містив положення про дотримання прав людини.
1981 – у США вперше вийшов в ефір музичний телеканал MTV. Рівно через шість років він почав працювати й у Європі.
2003 – у Моздоку (Північна Осетія, РФ) підірвали госпіталь. Навантаженим вибухівкою автомобілем КамАЗ керував ісламський терорист-смертник. Загинули 50 людей, 82 поранено.
2004 – у столиці Парагваї Асунсьйоні в пожежі у супермаркеті загинуло 396 і поранено понад 500 людей.
2010 – зафіксовано абсолютний рекорд спеки в історії метеоспостережень в Україні: +41,3 градуса за Цельсієм у Луганську.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus