USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

2 січня: дні народження, події, факти

2 Січня 2018 00:00
2 січня святкує 65-річний ювілей керівник ТзОВ «Агропродукт-Горохів», член громадської спілки «СПАС» Василь Щерблюк. Його вітає громадська спілка «СПАС» та бажає: «Хай радість заглядає у Ваше вікно щодня і приносить добрий настрій, бадьорість і впевненість у завтрашньому дні! Бажаємо успіхів, високих досягнень, міцного здоров’я, душевної гармонії та нестримного оптимізму!»

Окрім того, день народження 2 січня святкують депутат Луцької міськради Микола Собуцький, доктор політичних наук, професор Валентин Малиновський, Заслужений лікар України, голова міського добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» Сергій Мартинов, колишній заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, волинська письменниця та журналістка Надія Гуменюк, журналіст Анастасія Пеценюк, начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, директор Волинського науково-дослідного центру продуктивності агропромислового комплексу Марія Гордійчук та генеральний директор ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман.
Василь Щерблюк
Василь Щерблюк
Микола Собуцький
Микола Собуцький
Валентин Малиновський
Валентин Малиновський
Сергій Григоренко
Сергій Григоренко
Надія Гуменюк
Надія Гуменюк
Ростислав Кравчук
Ростислав Кравчук
Руслан Вайман
Руслан Вайман


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік редакція підготувало список ТОП-новин у різних сферах життя, які викликали найбільший інтерес у суспільстві за кількістю переглядів у 2016 році.

Два роки тому з'явився офіційний гімн АТО - пісня під назвою «Браття українці», яку виконує гурт «Шабля».

У 2015 році в Україні розпочалося оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Дизайн квитків "Укрзалізниці" зазнав змін на початку 2014 року. Якщо раніше квитки були рожевого кольору, то відтоді вони стали зеленуваті.

Народилися:

Сьогодні також день народження в голкіпера Олександра Шовковського.

2 січня народилися німецький астроном, фізик і біолог Йоганн Даніель Тіциус, український культурно-освітній діяч, народознавець Тадей Рильський, російський композитор Мілій Балакірєв, український археолог, автор «Археології України» Ярослав Пастернак, американський історик, піонер афроамериканских досліджень в історичній науці Джон Гоуп Франклін, американський письменник, один із засновників наукової фантастики Айзек Азімов російський актор Сергій Жигунов, американський актор, лауреат премії «Оскар» 1996 року К’юба Гудінг– молодший.

Сталося:

2 січня 1649 року козацьке військо Богдана Хмельницького повернулося до Києва після походу в Західну Україну.

1757 — Британія захопилa Калькутту в Індії.

1839 — Луї Даґер зробив першу фотозйомку Місяця. А у 1843-му у Дрезденської придворної опері, відбулася перша постановка опери Ріхарда Вагнера «Летючий голландець».

1870 — почалася спорудження Бруклінського мосту.

1905 — Росія здала Порт-Артур японцям.

1919 — польські легіонери захопили владу у Вільнюсі.

1936 – науковці Володимир Зворикін та Джордж Мортон продемонстрували електронну трубку, чутливу до ультрафіолетових та інфрачервоних променів та пристрій, що перетворював промені в потік електронів. Досягнення вважають одним з найважливіших кроків у розвитку телебачення.

1944 – пройшло перше бойове застосування гелікоптерів: три машини конструктора Сікорського взяли участь у супроводі британського атлантичного конвою. Цього ж дня 1959 року СРСР зробив перший запуск ракети Луна-1 до Місяця.

1959 — СРСР здійснив запуск апарата «Луна-1» до Місяця. «Луна-1» не полетіла за розрахованою траєкторією і загубилася в космосі, проте вона першою подолала земне тяжіня і стала першим штучним супутником Сонця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus