USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

20 000 озброєних мігрантів погрожують прорвати кордон Євросоюзу

5 Листопада 2018 15:12
В Європі назріває нова серйозна кризу пов'язана з мігрантами. Понад 20 тисяч озброєних холодною зброєю нелегалів із Близького Сходу і Африки погрожують прорватися в Євросоюз через боснійсько-хорватський кордон у самий найближчий час.

Про це попередило міністерство внутрішніх справ Австрії, передає ТАСС з посиланням на Kronen Zeitung.

За даними австрійських силовиків, в даний час є загроза спроби прориву щонайменше 20 тисяч мігрантів на боснійсько-хорватському кордоні в напрямку Центральної Європи. При цьому більшість з них - це зовсім не сирійські біженці, а пакистанці, іранці, алжирці та марокканці, майже кожен з яких озброєний ножем.

«Хорвати зараз прикладають усі зусилля, аби самостійно протистояти цій ситуації. Вони розмістили спеціальні підрозділи на кордоні, - підкреслюють фахівці департаменту міграції МВС Австрії. - Зараз їдуть інші мігранти, це не сім'ї, жінок там майже немає. 95% мігрантів, які готують прорив, це молоді чоловіки, майже всі озброєні ножами. Одного поліцейського вже намагалися зарізати».

Як попереджають австрійські силовики, всі ці мігранти націлені приїхати в Німеччину або скандинавські країни, де місцевою владою створені кращі умови для їх перебування.

Ситуація на боснійсько-хорватському кордоні загострилася наприкінці жовтня, коли група мігрантів, чисельністю до 250 людей, спочатку заблокувала контрольно-пропускний пункт «Малевац», а потім прорвала один із поліцейських кордонів і вийшла до мосту, що веде до Хорватії. Хорватська поліція використовувала спецзасоби і спеціальні загородження, щоб запобігти прориву на свою територію. У зіткненнях постраждали 11 осіб - шість мігрантів і п'ять поліцейських. Згодом мігранти були переміщені в міграційний табір.

За даними влади Боснії і Герцеговини, на територію країни проникли близько 10 тисяч мігрантів, при переході кордону біженці знищують документи, тому ідентифікувати їх складно. Більшість з них прагнуть потрапити в ЄС, тому скупчуються на кордоні з Хорватією - наплив переселенців вже викликав протести місцевого населення. За оцінками фахівців, до кінця року потік біженців в країні може перевищити 50 тисяч осіб.

Раніше влада низки європейських країн відмовилися підписувати Всесвітній пакт ООН про міграцію, який може привести до нового потоку біженців в Євросоюз. Всесвітній пакт про безпечну, впорядковану і регульовану міграцію, від приєднання до якого з самого початку відмовилися США, планують підписати на міжурядової конференції в грудні цього року в Марракеші (Марокко).

Від підписання документа відмовилися Угорщина і Австрія, МВС Польщі виступило з пропозицією неприєднання Варшави до цієї угоди. Проти підписання також виступив прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш, президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович також заявила, що не має наміру підписувати Марракешська угоду.

ф
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus