USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

20 листопада: події, факти, дні народження

20 Листопада 2016 00:00
День народження 20 листопада святкує головний бухгалтер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Антонюк (на головному фото).

Колеги щиро вітають іменинницю та від усього серця бажають, щоб на життєвому шляху не з'являлись труднощі і негаразди, сімейного затишку, благополуччя, кохання, вірних друзів та гармонії з навколишнім світом!

Також сьогодні святкує день народження чарівна лучанка, провідний спеціаліст відділу інформаційної політики Луцької міської ради Наталія Бащук. Жартома її ще називають «обличчям міста», оскільки Наталя - автор та ведуча популярної інформаційної програми «Місто». Щирі друзі вітають Наталію з днем народження і бажають завжди залишатися такою ж гарною і мудрою жінкою.

Окрім того, 20 листопада святкує день народження ініціативний голова Благодійного фонду «Фонд розвитку ДНЗ «Ромашка» Віталій Шнит. Друзі, колеги та рідні від усього серця бажають Віталію Івановичу - енергійній, чуйній людині та яскравій особистості, міцного здоров’я, творчого натхнення, великого людського щастя, добробуту, миру і злагоди у родині. Нехай у справах, які започаткувуються, будуть запорукою енергійність, цілеспрямованість та бажання досягти нових висот!
Віталій Шнит
Віталій Шнит
Також день народження сьогодні в журналістки Василини Боруцької та волонтерки, адміністратора Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку Олени Кравчук.
 Василина Боруцька
Василина Боруцька
Олена Кравчук
Олена Кравчук
Інформаційне агентство Волинські Новини
вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров'я, мирного неба над головою і невичерпної наснаги, а також щедрих дарунків долі та здійснення найсміливіших мрій!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

20 листопада 1914 року народився відомий волинський краєзнавець Дмитро Остапюк. Відомий тим, що зібрав унікальну музейну колекцію, яка й сьогодні не втратила свого значення і є джерелом для наукових досліджень. Також Остапюк - ініціатор створення Любомльського районного музею. Помер Дмитро Олександрович 24 липня 1984 року.

Сьогодні - Всесвітній день дитини. Метою свята є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція розповідала, що вироби із соломи волинської майстрині - у приватних колекція по всьому світу. Марія Гаращенко представила виставку своїх робіт «З любов'ю до людей».

У 2014 році стартував у Ковелі «IT Fest», основною метою якого було розвиток та генерування ідей підростаючого покоління.

2013 року у цей день редакція розповідала, як нагороджували кращих людей Волині. Тоді визначили найуспішніших волинян у таких номінаціях, як «малий та середній бізнес», «промисловість», «будівництво», «розважально-відпочинкова сфера», «інновації», «громадська та суспільна діяльність», «здоров’я», «туризм», «благодійність».

Окрім того, у Луцьку вперше організували пробіжку нічним містом. Замість того, щоб святкувати прихід «Дня студента» в барах, учасники флешмобу зібрались біля замку Любарта, щоб пробігтись нічним Луцьком.

А у 2012 році редакція публікувала найкращі поетичні ролики. Тоді фестиваль відеопоезії «CYCLOP» відбувся у столиці.

Народилися:

20 листопада народилися американський астроном Едвін Габбл, англійський математик Тімоті Гауберс, український мистецтвознавець, дослідник стародавнього українського мистецтва Михайло Драган, польський філософ і логік Казимир Твардовський, український художник-реставратор і мистецтвознавець Лука Калениченко, французький математик польського походження, засновник фрактальної геометрії Бенуа Мандельброт, український журналіст, дисидент Михайло Скорик, французький кінорежисер, сценарист та продюсер Анрі-Жорж Клузо, Патріарх Московський і всієї Русі Кирилл, французький ентомолог П’єр Латей, німецький футбольний арбітр Вольфганг Штарк, засновник першого українського виду спорту Андрій Старовойт, заслужений майстер спорту УкраїниКатерина Бурмістрова, український хокеїст Богдан Савенко.

Сталося:

1917 — своїм 3-м Універсалом Українська Центральна Рада проголосила самостійність УНР.

1939 — Німецькій поліції наказано арештовувати всіх циган і посилати до концтаборів.

1943 — Під охороною УПА на Волині почалася Перша конференція поневолених Москвою народів, на якій оформлено політичну організацію — Антибільшовицький Блок Народів (АБН).

1945 — у німецькому місті Нюрнберг розпочався міжнародний судовий процес над фашистськими діячами Третього Рейху.

1985 — випущена Microsoft Windows 1.0.

1990 — заарештовано Андрія Романовича Чикатило — найвідомішого радянського серійного вбивцю.

1998 — запуск першого модуля Міжнародної космічної станції (модуль «Зоря»).

2003 — В Антарктиді знайдено лід віком 900 тисяч років.

2004 — Шевченківський районний суд Києва відхилив подання Київської міської державної адміністрації про обмеження на проведення масових акцій на Майдані Незалежності з 21 по 23 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вітаю Показати IP 20 Листопада 2016 08:11
Боруцька - найкрасивіша у світі!!! Всі решта - або манна каша, або смажена капуста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus