USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

20 листопада: події, факти, дні народження

20 Листопада 2014 00:00
День народження 20 листопада відзначають головний бухгалтер благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Олена Антонюк (на фото) та спеціаліст відділу інформаційної роботи Луцької міської ради Наталія Бащук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає жіночого щастя та маленьких радостей на щодень, мирного неба і сили. Нехай у житті буде побільше приводів для усмішок, а кожен день буде ще одним впевненим кроком вперед.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

20 листопада 1914 року народився відомий волинський краєзнавець Дмитро Остапюк. Відомий тим, що зібрав унікальну музейну колекцію, яка й сьогодні не втратила свого значення і є джерелом для наукових досліджень. Також Остапюк - ініціатор створення Любомльського районного музею. Помер Дмитро Олександрович 24 липня 1984 року.

Сьогодні - Всесвітній день дитини. Метою свята є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція розповідала, як нагороджували кращих людей Волині. Тоді визначили найуспішніших волинян у таких номінаціях, як «малий та середній бізнес», «промисловість», «будівництво», «розважально-відпочинкова сфера», «інновації», «громадська та суспільна діяльність», «здоров’я», «туризм», «благодійність».

Окрім того, у Луцьку вперше організували пробіжку нічним містом. Замість того, щоб святкувати прихід «Дня студента» в барах, учасники флешмобу зібрались біля замку Любарта, щоб пробігтись нічним Луцьком.

А у 2012 році редакція публікувала найкращі поетичні ролики. Тоді фестиваль відеопоезії «CYCLOP» відбувся у столиці.

Народилися:

20 листопада народилися американський астроном Едвін Габбл, англійський математик Тімоті Гауберс, український мистецтвознавець, дослідник стародавнього українського мистецтва Михайло Драган, польський філософ і логік Казимир Твардовський, український художник-реставратор і мистецтвознавець Лука Калениченко, французький математик польського походження, засновник фрактальної геометрії Бенуа Мандельброт, український журналіст, дисидент Михайло Скорик, французький кінорежисер, сценарист та продюсер Анрі-Жорж Клузо, Патріарх Московський і всієї Русі Кирилл, французький ентомолог П’єр Латей, німецький футбольний арбітр Вольфганг Штарк, засновник першого українського виду спорту Андрій Старовойт, заслужений майстер спорту України Катерина Бурмістрова, український хокеїст Богдан Савенко.

Сталося:

1917 — своїм 3-м Універсалом Українська Центральна Рада проголосила самостійність УНР.

1939 — Німецькій поліції наказано арештовувати всіх циган і посилати до концтаборів.

1943 — Під охороною УПА на Волині почалася Перша конференція поневолених Москвою народів, на якій оформлено політичну організацію — Антибільшовицький Блок Народів (АБН).

1945 — у німецькому місті Нюрнберг розпочався міжнародний судовий процес над фашистськими діячами Третього Рейху.

1985 — випущена Microsoft Windows 1.0.

1990 — заарештовано Андрія Романовича Чикатило — найвідомішого радянського серійного вбивцю.

1998 — запуск першого модуля Міжнародної космічної станції (модуль «Зоря»).

2003 — В Антарктиді знайдено лід віком 900 тисяч років.

2004 — Шевченківський районний суд Києва відхилив подання Київської міської державної адміністрації про обмеження на проведення масових акцій на Майдані Незалежності з 21 по 23 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оленці) Показати IP 20 Листопада 2014 09:57
ВІтаємо красуню-Оленочку !! Пушка в руках - в тому вся Лєна )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus