USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку дітям військових показали виставу та вручили подарунки. Фото

24 Грудня 2023 11:06
У Луцьку діти військовослужбовців мали змогу поринути в українську театральну культуру. З ініціативи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» сотні школярів 8–11 класів переглянули виставу «Сватання на Гончарівці» та отримали новорічні подарунки.

До дійства, яке відбулося напередодні Різдвяних свят у Волинському облмуздрамтеатрі, долучилося понад 300 учнів навчальних закладів громади. Для зручності та щоб охопити якомога більше дітей, ще 500 школярів переглянули виставу та отримали подарунки в інший день.
Читати ще: Вистава і солодощі: в Луцьку дітям військовослужбовців подарували казку. Фото

Відзначимо, що покази вистав напередодні зимових канікул для дітей захисників України цьогоріч стали серійними. Так, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» влаштовує театрально-подарункові вечори учням та дошкільнятам із вибором репертуару під вікову категорію глядачів.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода на початку заходу висловила вдячність військовим, які забезпечують незламність та стійкість України, та привітала учнів із прийдешніми новорічними святами.

«Хочу, аби ці свята пройшли хоча б трішки безпечніше та спокійніше. Але, хай як би не було, сьогодні наше завдання – залишатися сильними та незламними. Поки наші воїни захищають Україну, ви повинні навчатися та ставати кращими щодня, щоби про нашу державу в майбутньому знав увесь світ», – звернулася Катерина Шкльода до школярів.
Читати ще: У Луцьку показали історію про видатну співачку Едіт Піаф. Фото

На наступні дві години глядачі перенеслися у XIX століття. Соціально-побутова комедія «Сватання на Гончарівці» поставлена за п’єсою Григорія Квітки-Основ’яненка. Тут розповідається про красиву дівчину Уляну, яку хочуть примусово видати заміж за недолугого Стецька. Хлопець був сином заможного чоловіка, тому цей шлюб був вигідний батькам нареченої. Водночас Уляна була до нестями закохана в коваля-кріпака Олексія. Але історія закінчилося щасливо для пари, адже у сватання втрутився Олексіїв дядько.
Читати ще: Магічний циліндр, силач і фокуси: у Луцьку діти захисників України побували на театрально-цирковому шоу. Фото

Після вистави глядачі оплесками провели акторів, а по тому отримали новорічні солодощі від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Упродовж наступних днів облмуздрамтеатр приймав ще сотні школярів Луцької громади, які також насолоджувалися театральним мистецтвом та подарунками.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus