USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

20 листопада: свята, події, факти. Всесвітній день дитини та День педіатра

20 Листопада 2023 00:00
Сьогодні відзначають Всесвітній день дитини, День педіатра, День індустріалізації Африки, День «Дай своєму ПК красиве ім'я», День абсурду.

У Новій Зеландії – День Камбре, у Таїланді – День королівського військово-морського флоту, у Бразилії – День Чорної самосвідомості, у Перу – День адміністратора охорони здоров’я, у США – День вершкової помадки з арахісовим маслом, Національний день фахівців з підтримки освіти, у В’єтнамі – День вчителя, у Пкисані – День захисту дітей, у Мексиці – День революції, у Великобританії – День пам’яті весілля Єлизавети та офіційний день національного прапора, День пам’яті мученика Едмунда, короля Англії, у Колумбії – День психолога, у Канаді – Національний день дитини, в Аргентині – Національний день суверенітету.

Православні віряни вшановують пам’ять преподобного Григорія Декаполіта.

Іменини за новим календарем сьогодні святкують Олександр, Олексій, Анатолій, Ганна, Арсен, Василь, Володимир, Григорій, Іван, Макар, Микола, Тетяна.

Народилися

20 листопада народилися шведська письменниця, лауреатка Нобелівської премії Сельма Лагерлеф, американський астроном Едвін Габбл, український мистецтвознавець, дослідник стародавнього українського мистецтва Михайло Драган, американський політичний і державний діяч, молодший брат вбитого президента Джона Ф. Кеннеді Роберт Кеннеді, український журналіст, дисидент Михайло Скорик, 46-й президент США Джо Байден, солдат Національної гвардії України, учасник війни на сході України, Герой України Євгеній Тельнов, англійський математик Тімоті Гауберс, український співак Михайло Хома (DZIDZIO).

Події

1624 – Захарія Копистенський став архімандритом Києво-Печерської Лаври.

1818 – Симон Болівар проголосив незалежність Венесуели від Іспанського королівства

1910 – початок Мексиканської революції. Франсиско Мадеро оголошує План Сан-Луїс-Потосі, де проголошує себе президентом Мексики та закликає до озброєної боротьби проти диктатора Порфіріо Діаса.

1917 – своїм Третім Універсалом Українська Центральна Рада проголосила УНР.

1943 – під охороною УПА на Волині почалася Перша Конференція поневолених народів Східної Європи та Азії, на якій оформлено політичну організацію – Антибільшовицький Блок Народів (АБН).

1945 – у німецькому місті Нюрнберг розпочався міжнародний судовий процес над нацистськими діячами Третього Рейху.

1985 – випущено Microsoft Windows 1.0.

1991 – встановлено консульські відносини між Україною і Туреччиною.

1998 – запуск першого модуля Міжнародної космічної станції (модуль «Зоря»).

2003 – в Антарктиді знайдено лід віком 900 тисяч років.

2004 – Шевченківський районний суд Києва відхилив подання Київської міської державної адміністрації про обмеження на проведення масових акцій на Майдані Незалежності з 21 до 23 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus