USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

24 березня: події, факти і дні народження

24 Березня 2019 00:00
День народження 24 березня святкує колишній менеджер у сфері надання інформаційних послуг Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько. Друзі та колишній колеги вітають його зі святом та зичать міцного здоров’я, успіхів, миру та злагоди. Нехай щастя завжди буде бажаним гостем у домі, всі негаразди та проблеми проходять повз, а в житті супроводжують тільки удача і гарний настрій!

Луцька міська організація ветеранів України вітає з 95 днем народження учасника Другої світової війни, визволителя Криму, полковника у відставці, Почесного ветерана України, голову первинної ветеранської організації «Банківських працівників» Мисенка Ігоря Івановича. Ігорю Івановичу бажають непохитного здоров'я, фізичної енергії, сили, стану творчого душевного піднесення, активного довголіття, мирного неба, незламної віри та здійснення мрій.
Ігор Мисенко
Ігор Мисенко

Також сьогодні відзначають день народження колишній головний редактор Інформаційно-політичного видання "БУГ" Вікторія Махновська, журналістка Людмила Яворська, директор ТзОВ «Ізолфа-Сервіс» Олександр Кирильчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинникам здоров’я і натхнення, любові і уваги, тепла і сонячного настрою, успіхів у всьому, яскравих вражень і веселки емоцій. Нехай у вашому житті завжди будуть квіти і сюрпризи, посмішки і хороші події, щастя і радість, удача і везіння!

Вікторія Махновська
Вікторія Махновська
Людмила Яворська
Людмила Яворська
Дмитро Зінько
Дмитро Зінько


Іменини за православним календарем святкують Юхим, Іван, Георгій, Софрон, Єгор, Юрій, Олексій.

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з туберкульозом, який відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я. Саме 24 березня 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році ВООЗ оголосила 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом. Також цей день вважають професійним святом лікарів-фтизіатрів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми розповідали, як маленьких лучан навчали декорувати великодні яйця.

Два роки тому на Волині обрали туристичний логотип.

У 2016 ми з'ясовували, чи забруднюють річку Сапалаївку стічні відходи з елітних будинків.

У 2015 редакція писала, що 10 тонн продуктів харчування, а також провіант та засоби гігієни відправив бійцям на схід Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська. Також українські бійці отримають відремонтований автомобіль «Бандерівка» та 30-ти кіловатну автономну електростанцію.

Фігурку з хмар, яка нагадує державний герб України, мали можливість побачити волиняни. Так, у вівторок, 24-го березня 2015 року, у селі Маяки, поблизу Луцька, у небі над храмом з'явився тризуб.

Про хабарництво в ДАІ ІА Волинські Новини розповідало у 2014 році у цей день. Читайте, як отримати водійські права у Луцьку?

Дивіться також фоторепортаж з Чемпіонату України з дзюдо у Луцьку, який відбувся у 2013 році.

Народилися:

Цього дня народилися англійський поет Вільям Морріс, американський лікар Джон Рок (у 1944 році створив протизаплідні пігулки), радянський фізик, академік, засновник наукової школи фізичної оптики в СРСР Сергій Вавилов, айстро–американський психолог і психотерапевт, засновник тілесноорієнтованої психотерапії й теорії сексуальної гігієни Вільгельм Райх, український радянський співак Іван Козловський, радянська співачка й акторка, народна артистка СРСР Клавдія Шульженко, американський аніматор, творець мультсеріалу «Том і Джеррі» Джозеф Барбера, радянський шахіст, чемпіон світу з шахів Василь Смислов, американський фокусник, ілюзіоніст, знаменитий «ескейпіст» Гаррі Гудіні, англійський письменник, автор численних книг про історію Другої світової війни Девід Ірвінг, український композитор і виконавець, лідер ВІА «Ватра» Ігор Білозір (автор пісень «Пшеничне перевесло», «Світлиця», «Весільний марш»), український футболіст Вадим Тищенко, американська кіноакторка Лара Флінн Бойл («Твін Пікс»), український музикант, співак Олександр Піпа, український шоумен, телеведучий Олександр Педан, українська естрадна співачка й композиторка Гайтана Ессамі, поетеса, письменниця, драматургиня, перекладачка Ганна Багряна.

Сталося:

1155Юрій Довгорукий захопив Київ і вступив на престол.

1603Токуґава Ієясу став сьоґуном Японії.

1603зі смертю англійської королеви Єлизавети трони Англії і Шотландії об'єднані.

1721Йоганн Себастьян Бах написав шостий «Бранденбурзький концерт».

1814російська Військова рада одноголосно вирішила йти слідом за Наполеоном у Париж.

1882Роберт Кох повідомляє про відкриття збудника туберкульозу.

1898в Америці продали перший автомобіль — модель «Вінтон» обійшлася покупцю в одну тисячу доларів.

1918Центральна Рада проголосила українську мову державною.

1956реабілітований російський історик Лев Гумільов, який знаходився в таборах за обвинуваченням у контрреволюційній діяльності.

1932у Таїланді без кровопролиття внаслідок перевороту встановлюється конституційна монархія.

1933 вступає в дію закон, напередодні прийнятий німецьким парламентом (69% голосів), котрий передає уряду законодавчу владу та фактично призупиняє дію Конституції. Цим самим уся влада легально переходить до Гітлера.

1972прем'єра фільму «Хрещений батько», що став одним із найкращих шедеврів світового кінематографа.

1975Мухаммед Алі (Muhammad Ali) технічним нокаутом відстоює титул чемпіона світу проти Чака Вепнера (Chuck Wepner) у Клівленді.

1976військовий переворот в Аргентині; протягом наступних 6 років від державного терору загинуло близько 30 000 людей.

1980у Сальвадорі вбито архієпископа Оскара Ромеро, що стало приводом до десятирічної громадянської війни.

1989 танкер «Ексон Вальдез» («Exxon Valdez») натрапляє на риф поблизу Аляски та губить 40 000 тон нафти.

1989 у Львові відбувся перший політичний страйк в Україні.

1989у Тернополі створено першу крайову організацію Народного Руху України.

1990Іслам Карімов став президентом Узбекистану.

1999після початку війни НАТО проти Югославії війська Альянсу почали авіаційні атаки проти об'єктів на терені СРЮ.

1999внаслідок пожежі в тунелі під Монбланом (Mont-Blanc) гине 39 людей.

1999у національному парку Цаво (Кенія) внаслідок аварії пасажирського потягу загинули 36 людей, 200 травмовано.

2001 Володимир Кличко виграв технічним нокаутом бій проти Деріка Джефферсона (Derrick Jefferson) у Мюнхені.

2006у столиці Білорусі знищено наметове містечко опозиції, встановлене на центральній площі Мінська. Затримано понад 500 молодіжних активістів, котрі протестували проти недемократичного характеру президентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus