USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

24 грудня: події, факти, дні народження

24 Грудня 2018 00:00
День народження 24 грудня святкує волинська журналістка Ольга Федоренко. Друзі, рідні та колеги вітають іменинницю та бажають їй удачі, благополуччя, добра, радості, любові, щастя, гарного настрою, нових відкриттів та досягнень. Нехай збувається все заплановане, а кожен день життя буде сповнений радістю та теплом.

Також день народження святкує екс-начальниця управління економіки Луцької міськради Любов Ковпак.

Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає зі святом та зичить міцного здоров'я, родинного благополуччя, успіхів та везіння, добра та радості. Хай життя буде багатим на хороших друзів і гарні новини.

Любов Ковпак
Любов Ковпак


Також сьогодні редакція вітає з днем народження ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», яке вже не перше десятиліття дарує людям смачну та свіжу випічку.

ІА Волинські Новини бажає усьому колективу успіхів у нелегкій праці, оптимізму, невичерпної енергії, добробуту і достатку! Щастя, здоров’я, благополуччя і впевненості у завтрашньому дні вам і вашим родинам! А ще - впевненості в майбутньому та цілеспрямованості.

Також сьогодні - День працівників архівних установ України. Загальна чисельність працівників архівних установ України - понад 3000 чоловік, а понад 58 мільйонів одиниць зберігання різних видів документів Національного архівного фонду зосереджено в архівних установах системи Держкомархіву.

Вітаємо представників цієї професії та бажаємо нових звершень у роботі, достатку, благополуччя та доброго здоров’я.

За православним календарем 24 грудня іменини відзначають Данило, Іван, Леонтій, Микола, Петро.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

24 грудня - 81-ша річниця від дня народження українського громадського діяча, політика, засновника Народного Руху України В’ячеслава Чорновола.

Наша хроніка:

У 2017 році цього дня Україна вперше офіційно відзначила католицьке Різдво.

Два роки тому викладачі Луцького національного технічного університету створили тактильну карту історичної частини Луцька для людей із вадами зору. Подібна тактильна карта стала першою на Волині (та другою в Україні), запропонованою для сліпих та слабозорих людей.

Також у 2015 на Волині відкрили оновлений прикордонний підрозділ. Йдеться про відділення інспекторів прикордонної служби «Новоугрузьке» (відділу прикордонної служби «Грабове»), що в Любомльському районі Волинської області.

2014 року у цей день редакція розповідала про водіїв, які не хочуть возити пасажирів з посвідченням. Зі слів лучан, водії грубо порушують етичні норми спілкування із пасажирами. На гарячу лінію групи оперативного реагування «15-80» надійшло 24 звернення щодо руху міського пасажирського транспорту та маршрутних таксі.

Окрім того, два роки тому Україна повністю відключила Крим від світла. "В односторонньому порядку з України повністю відключено електропостачання "Республіки Крим" та міста Севастополь по всіх чотирьох лініях", – заявив тоді "міністр енергетики" півострова Сергій Єгоров.

У 2013 році телевізійники Волині зняли перший фільм з сурдоперекладом. Стрічку «Олександр Колодій: мішень чемпіона» про нечуючого відомого спортсмена виготовила Волинська обласна державна телерадіокомпанія.

Також у цей день Луцьк став віртуальним у 3D-форматі. Проект представляє собою інтерактивний путівник, в якому є можливість подорожувати містом, розглядаючи в деталях ті чи інші об’єкти. Для цього зробили 55 наземних панорам і 10 панорам з висоти.

У 2012 році видання показало дивовижні фото з-за Полярного кола. Аспірант Університету Вашингтона Джефф Боуман та професор Джоді Демінг зробили світлини льодових квітів, які утворюються на нерівних поверхнях.

Народилися:

Цього дня народилися засновник Ордену Єзуїтів Святий Ігнатій Лойола, польський поет-романтик і діяч національно-визвольного руху Адам Міцкевич, український лексикограф, фольклорист, педагог Євген Желехівський, англійський письменник, автор детективів Джеймс Хедлі Чейз, український композиторКостянтин Данькевич, український письменник, драматург та педагог Спиридон Черкасенко, церковний діяч Володимир Самборовський, український мовознавець, поет, журналіст, громадський діяч Святослав Караванський, американська кіноакторка, зірка 1950-х років Ава Гарднер («Сніги Кіліманджаро», «Ніч ігуани»), український політичний, громадський і державний діяч, дисидент і політв’язень радянських часів, літературний критик, публіцист В'ячеслав Чорновіл, поет, художникВасиль Лелек, пуерто-ріканський співак Рікі Мартін, український баскетболіст Кирило Фесенко.

Сталося:

1518 — польський король Сигізмунд І дозволив князю Василю Сангушку утворити з села Ковле місто з наданням йому магдебургського права.

1624 — гетьман Михайло Дорошенко укладає міждержавний договір про взаємодопомогоу між Військом Запорозьким та Кримським ханством.

1851 — Під час пожежі в бібліотеці Конгресу США згоріли 35 тисяч книг та безліч унікальних документів.

1871 — У Каїрі відбулась прем'єра опери Джузеппе Верді «Аїда», написаної для урочистостей з нагоди відкриття Суецького каналу.

1903 — У Великій Британії видано перший реєстраційний номер для авто — табличку з номером A1 отримав герцог Рассел, брат філософа Бертрана Рассела.

1908 — У Парижі відкрилося перше міжнародне авіашоу.

1914 — Німецький літак скинув бомбу на англійське місто Дувр, здійснивши перше в історії авіабомбардування.

1958 — В СРСР запроваджують обов'язкову 8-річну освіту.

1979 — СРСР почав окупацію Афганістану.

1982 — Дослідний зразок найбільшого серійного вантажного літака у світі Ан-124 «Руслан» здійснив перший політ.

1997 — відбувся перший концерт гурту «Мандри», цей день вважається датою заснування гурту.

2004 — запущено на орбіту український супутник «Січ-1М» (супутник дистанційного зондування Землі; 2-й у серії супутників «Січ»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus