USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

24 мільйони українців вживають алкоголь

16 Листопада 2008 13:03
Середня кількість споживання пива на одну людину в Україні в 2008 році складе 63 літри. У 2011 році цей показник досягне 75 літер, – повідомляють 16 листопада «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, частка пива в загальній кількості спожитих алкогольних напоїв складе 96,2%, в той час як міцний алкоголь – 3,6%. При цьому наступного року співвідношення змінитися несуттєво: пиво «завоює» ще 0,2% долі ринку.
Українці поступово відмовляються від горілки на користь менш міцних напоїв. Експерти вважають причиною її подорожчання у зв’язку з підвищенням акцизів.
Ринок горілчаної продукції вже зменшився на 10%, а вплив фінансової кризи лише посилить ситуацію, що склалася. Не виключено, що у важких фінансових умовах жителі України перейдуть на самостійне виготовлення міцних напоїв.
Алкоголь в Україні вживають 24 мільйони чоловік. За рік жителі країни випивають 1 мільярд пляшок горілки, 6 мільярдів пляшок пива і 320 мільйонів пляшок вина. Причому 280 мільйонів пляшок вина – далеко не якісна продукція (дешеві порошкові вина за ціною в середньому 10 гривень).
У день на кожного українця доводиться один келих пива ємкістю 0,3 літра, 50 грамів горілки (тільки рідкісне пиво обходиться без горілки), ну і приблизно 10 грам дешевого вина.
За статистикою, в Україні алкоголіком стає 1 з 10 українців, що вживають алкоголь. За останніх 10 років кількість осіб, які знаходяться в залежності тільки від пива, зросла в 10-12 разів. А загальний показник вживання алкогольних напоїв в Україні досяг відмітки в 12 літрів на 1 людину в рік.
Нагадаємо, що дані Всесвітньої організації охорони здоров`я, опубліковані цього року, шокували фахівців – Україна стала абсолютним лідером серед сорока країн Європи по кількості підлітків 11-15 років, які регулярно вживають алкоголь.
В цілому, близько 40% співвітчизників у віці від 14 до 18 років вживають «градусні» напої, а щотижневе розпивання пива в Україні серед самої юної публіки за останні чотири роки виросло удвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus