USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

25 серпня: свята, події, факти. Презентація телескопа та день народження короля детективу Пінкертона

25 Серпня 2022 00:00
Сьогодні у світі відзначають День визволення у Франції, День примирливого поцілунку, Національний день «Віскі сауер» і Національний день бананового спліта в США, та День солдата в Бразилії.

25 серпня іменини святкують Олександр, Аникита, Капітон, Сергій, Федір, Степан, Михайло, Петро, Микола, Іван, Ілля, Василь, Дмитро, Олексій, Аркадій та Антон.

Народилися:

американський детектив, засновник першого у світі детективного агентства Алан Пінкертон, американський підприємець, засновник миловарної мануфактури Procter & Gamble Вільям Проктер, український письменник, сценарист, громадський діяч Павло Загребельний, шотландський та американський актор театру і кіно Шон Коннері, українська драматург і акторка, перший міністр культури незалежної України Лариса Хоролець, німецька топ-модель, акторка Клаудія Шиффер.

Події

1609 – Галілео Галілей продемонстрував Венеціанській раді дожів новий пристрій – телескоп.

1810 – англієць Пітер Дюранд запатентував процес консервації продуктів у жерстяних банках.

1819 – у швейцарських Альпах було виявлено джерело Саскія, вода з якого вважається найчистішою на Землі.

1875 – англієць Меттью Уебб став першою людиною, яка перепливла Ла-Манш (із Дувра в Кале – за 21 годину 45 хвилин).

1929 – дирижабль «Граф Цепелін» (LZ 127), що вилетів з Токіо, прибув у Сан-Франциско.

1933 – домовленість між урядом Третього Рейху і єврейською адміністрацією в Палестині, яка дозволяла німецьким євреям переїхати в Палестину й інші країни.

1944 – американська 4-та піхотна дивізія і французька 2-га танкова дивізія звільнили Париж від німецьких військ, більшість з яких здалася в полон.

1987 – в СРСР було видано указ про перевірку населення на СНІД, який передбачав покарання за зараження і висилку з країни інфікованих іноземців.

1989 – поет Кость Москалець написав у Львові текст і музику пісні «Вона» («Завтра прийде до кімнати...»). Згодом композиція стала суперхітом завдяки виконанню гуртом «Плач Єремії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus