USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

26 червня: свята, події, факти. День рожевого вина і зубної щітки

26 Червня 2021 00:00
26 червня світ відзначає Міжнародний день рожевого вина, День народження зубної щітки, День боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиків, Міжнародний день у підтримку жертв тортур.

У США святкують День каное, День шоколадного пудингу, День косметолога, в Нікарагуа – День посадки дерев, у КНР – Вшанування Небес «Тянь-куан цзе», у Білорусі – День працівників прокуратури, на Мадагаскарі – День незалежності, на Фіджі – День спорту, у Таїланді – День пам’яті великого поета Сунтон Пу, в Румунії – День національного прапора, в Азербайджані – День Збройних сил, у Туркменістані – День працівників органів прокуратури.

Іменини

26 червня день ангела відзначають: Килина, Олександр, Олексій, Андрій, Анна, Антоніна, Данило, Дмитро, Іван, Яків.

26 червня – день Акелини

26 червня православна церква вшановує пам’ять святої мучениці Акилини. Підліток Акилина жила в третьому столітті і ще в дитинстві звернулася до віри Христової. Своїх подруг вона також намагалася наставити на шлях істинний, за що була страчена. Мучителі не взяли до уваги навіть вік Килини: на момент загибелі їй було всього 12 років.

Події

1886 – французький хімік Анрі Муассан вперше отримав чистий фтор.

1906 – стартували перші в історії автомобільні перегони Гран-Прі Франції.

1919 – вийшов перший номер газети «Нью-Йорк Дейлі Ньюз».

1925 – прем’єра в Голлівуді фільму Чарлі Чапліна «Золота лихоманка».

1940 – Радянський уряд передав румунському посланцю в Москві заяву з вимогою передачі Бессарабії Радянському Союзу. Цей ультиматум Королівство Румунія прийняла 28 червня.

1940 – у Радянському Союзі введено восьмигодинний робочий день, семиденний робочий тиждень і кримінальна відповідальність за спізнення на роботу.

1945 – на конференції в Сан-Франциско представники 50 держав підписали Статут Організації Об’єднаних Націй.

1960 – проголошено незалежність Мадагаскару.

2006 – у Кельні відбувся матч 1/8 фіналу Чемпіонату світу з футболу Україна – Швейцарія в якому в серії післяматчевих пенальті з рахунком 3:0 перемогла збірна України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus