USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

27 школа у Луцьку: зі спортзалом чи без?

14 Березня 2017 15:11
Завершення будівництва школи №27 в 55 мікрорайоні обласного центру чекають всі: і будівельники, і освітяни, і пересічні лучани.

Стан будівництва об’єкту проінспектували посадовці та депутати Луцької міської ради 14 березня.

Директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович, фірма якого і є генпідрядником будівництва школи, переконує: за стабільного фінансування заклад можна добудувати вже до 1 вересня цього року.

З початку робіт на зведення школи використали майже 40 мільйонів. Потреба у дофінансуванні - ще 40 мільйонів на завершення самого будівництва та 8 мільйонів на обладнання. Цього року 20 мільйонів гривень Луцька міська рада виділила і передала обласному бюджету, адже замовником будівництва школи є ОДА. Чи знайде ОДА, як обіцяв голова, ще 20 мільйонів – наразі під питанням.
Першу (навчальний корпус) і другу (басейн) чергу будівництва вже звели і приступили до внутрішніх робіт, а фасади завершують. В класи підведені комунікації, в басейн уже запустили воду, щоб перевірити надійність.
Басейн
Басейн
Сходові клітки
Сходові клітки
Проектом передбачений великий актовий зал, харчоблок, кабінети фізики і хімії, інформатики, навчальні класи. Зі слів начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, школа розрахована на 600 дітей, які б навчалися в одну зміну. Але, враховуючи велику потребу і завантаженість навколишніх шкіл, не виключено, що стоятиме питання і про навчання у 2 зміни.
Звичайний клас
Звичайний клас
До слова, за міськими мірками, школа – не найбільша, а одна з середніх. Чи забезпечить вона всіх мешканців мікрорайону шкільного віку місцями, поки спрогнозувати важко. Нині ж батьки водять своїх дітей у найближчі ЗОШ №№ 10, 19 та 26. Причому до 26-ї школи добратися проблематичніше через те, що доводиться переходити проспект Соборності з дуже інтенсивним рухом автотранспорту. Тож лучани вже приходять в управління освіти з проханням записати їхніх дітей у нову школу. Але записувати їх нікуди. Також добудови закладу чекають і педагоги, яких можна працевлаштувати в школі.
центральний вхід зсередини
центральний вхід зсередини
Гардероб
Гардероб
Одним з питань, яке сьогодні залишається невирішеним, – спортивний зал. Адже в проекті школи він не передбачений, на нього розробляється окрема проектно-кошторисна документація, і це – третя черга будівництва.
Леонід Стефанович показує де має розташовуватися спортзал
Леонід Стефанович показує де має розташовуватися спортзал
Навіть якщо, теоретично, і надійдуть необхідні кошти, і школу добудують до початку 2017-2018 навчального року, то чи розпочнеться у ній навчання - однозначно сказати не можна. Адже, згідно з державними нормами, в школі має бути спортивний зал, якого ще не збудували, бо немає в проекті. Щоправда, на сьогодні уже ведеться мова про те, що тимчасово, поки будуватимуть зал, для цих потреб можна використовувати частину просторих холів, чи актовий зал. У деяких школах міста такі речі практикують.
Актовий зал
Актовий зал
Додамо, відповідно до проекту, спортивний зал, який пропонується будувати для школи № 27, мав би бути справжнім палацом спорту на тисячу глядацьких місць. Але цей проект дуже дороговартісний, і за умов недостатнього фінансування може стати потенційним довгобудом. Адже суми, які називаються, захмарні: спортзал може коштувати майже стільки, як ціла школа.

Про те, що від цієї ідеї варто відмовитися, говорить і Леонід Стефанович, і начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан. На думку останнього, для школи цілком було б достатньо стандартного спортзалу, який є у всіх школах міста. Тим більше, що вартість його більш реальна: він може вартувати близько 30 мільйонів гривень.
За вікном - місце для спортзалу
За вікном - місце для спортзалу
Тут буде клас хімії або фізики
Тут буде клас хімії або фізики
Ще одна проблема, яка виникне, якщо збудувати на тому місці великий спортзал – відсутність місць для транспорту. Фактично, навіть автобусу з учасниками спортивних змагань тут буде ніде розвернутися. Що й казати про парковки для легкових автомобілів. А розширювати територію навколо школи – нікуди, адже з усіх боків вона затиснута багатоповерхівками.

Зрештою, очевидно, що питання добудови спортзалу постане тоді, коли нарешті добудують школу. А для цього треба відшукати ще 20-28 мільйонів гривень.
У харчоблоці монтують витяжки
У харчоблоці монтують витяжки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
він Показати IP 14 Березня 2017 18:12
як може бути що в проекті відсутній спортзал, такого апріорі не може бути. Ніхто так н проектував би та і експертизу без спортзалу не пройшов би проект. Якась мутка.. Якщо зараз не зроблять то не зроблять ніколи.
123 Показати IP 15 Березня 2017 12:24
Тільки й мови про здорову націю........що за школа без спортзалу??????????
зоя Показати IP 19 Квітня 2018 16:33
До кого звертатись ,щоб отримати конультацію по подачі документів,підкажіть.
ОЛЯ Показати IP 25 Червня 2018 22:40
Ця школа ще буде довго здаватись. тому що ше невсі племінники стефановича побудувались. якби знали скільки один начальник дільниці а тепер вже тіпа директор потягнув з теї школи це можна було ще в 2017 році неї здати. але їм невигодно від такого корита відходити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus