USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

28 сімей волинських військовослужбовців отримали житло

15 Червня 2016 16:02
На Волині діють дві програми, згідно яких українські військовослужбовці та їхні родини можуть претендувати на житло. Йдеться про житло для демобілізованих бійців пільгових категорій – осіб, які отримали тяжкі поранення, а також для сімей загиблих військовослужбовців.

Про це під час прес-конференції в обласному військовому комісаріаті сьогодні, 15 червня, розповів голова ОДА Володимир Гунчик.

Фінансування програм по забезпеченню житлом військових здійснюється з різноманітних фондів, бюджетів різних рівнів та за спонсорські кошти. Так, за період 2014-2015 років 28 військовослужбовців та їхні родини отримали дах над головою. Ще розглядаються справи по двох військових і 11-ти сім’ях загиблих бійців.

Зокрема, у Володимирі-Волинському зводиться 44-квартирний будинок під житло для військових. Зі слів голови ОДА, його готовність 85 %. Але те, що затримується добудова і здача нерухомості в експлуатацію, це бюрократична складова.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що якби у червні минулого року відбувся запланований візит президента Петра Порошенка, то у Володимирі-Волинському здали б в експлуатацію 44-квартирний будинок для військових. Але глава держави в останній момент скоригував план візитів у регіони і майже збудоване державним коштом житло перетворилося на шокуючий довгобуд.

Дещо складніша ситуація щодо проекту розбудови військового містечка на вулиці Стрілецькій у Луцьку. Погодження про його будівництво наразі у кабінетах Міноборони. Згідно з проектом, у військовому містечку можна було б звести будівлі на 900 квартир. Відповідно Міноборони просить майже 100 квартир віддати у розпорядження військовослужбовців. Але остаточного рішення по військовому містечку на Стрілецькій у Луцьку досі немає.

Водночас, зі слів комісара обласного військового комісаріату Романа Кулика, на Волині діє три військові гарнізони – Луцький, Ковельський, Володимир-Волинський. У загальній черзі на житло стоїть 453 військових. А є ще першочергова черга по забезпеченню житлом військових. Наразі відпрацьовується схема грошової компенсації демобілізованим та військовим у відставці. Над цим працюють житлові комісії. Зі слів головного комісара Волині, наприклад, торік двоє військових погодилися на грошову компенсацію за житло.

Крім того, серед умов вступу на контрактну службу, військовим обіцяють забезпечити їх родини житлом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus