USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

28 жовтня: події, факти, дні народження

28 Жовтня 2020 00:00
День народження святкують колишній депутат Волинської обласної ради Віктор Карпук, ексголова Іваничівської райдержадміністрації Лідія Томашевська, керівник волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Д’яченко та ексдепутат Волинської обласної ради Святослав Боруцький.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить міцного здоров'я, довголіття, успіхів в усіх починаннях, радості, яскравих вражень та незабутніх подій, родинного тепла, надійних друзів, поваги від людей та удачі. Хай у домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість.
Андрій Д’яченко

Сьогодні – День визволення України від фашистських загарбників.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми розповідали про те, як на Волині допомагають повернутися до повноцінного життя тим, кому ампутували кінцівки.

У 2018 році в Луцьку вшанували пам'ять воїнів, полеглих у російсько-українській війні.

У 2017 році ми писали про те, що у Києві поліція забрала у військкомат 32 відвідувачів нічного клубу.

У 2016 році луцькі муніципали розпочали демонтаж кількох кіосків, що розміщенні на території автостанції № 1. З їхніх слів, нічний період вибраний не випадково, адже в цей час такі роботи не заважають роботі автовокзалу.

Чотири роки тому «Волинь» у 1/8 фіналу Кубка України впевнено здолала «Миколаїв» з рахунком 5:0. Емоції матчу зможете переглянути натиснувши ТУТ.

У 2014 році редакція показала осінь у зоні АТО. Волонтер Іван Богдан презентував талановиті фото із зони проведення АТО.

Під час «Школи молодого режисера», яка відбулася у 2013 році, лучанам розповідали як працювати з камерою, що краще використовувати під час зйомки своїх ідей, як «прокачати» камеру, щоб зробити максимально якісне відео.

Народилися:

28 жовтня на світ з’явилися 15-й сьоґун сьоґунату Едо, останній сьоґун в історії Японії Токуґава Йосінобу, український архітектор Володимир Пещанський, британський бізнесмен, мільярдер, наразі президент FOM (Formula One Management) і FOA (Formula 1 Administration) Берні Екклстоун, засновник і голова ради директорів корпорації Майкрософт Білл Гейтс, президент Ісламської республіки ІранМахмуд Ахмадінежад, театральний актор і режисер Роман Віктюк, американська акторка Джулія Робертс, український боксер-любитель Олександр Зубріхін.

Сталося:

1913 – Відкрито трамвайний рух у Вінниці.

1920 – країни Антанти підписали з Румунією «Бессарабський протокол», який віддавав Бессарабію Румунії.

1938 – 17 тисяч польських євреїв заарештовано у Німеччині і відіслано до польського кордону. Польський уряд відмовляється їх прийняти. Вислані залишаються між двома країнами у таборі біженців.

1989 – Верховна Рада України ухвалила закон про державний статус української мови (Закон "Про мову в Українській РСР").

1993 – Сенат Австралії визнав Голодомор в Україні актом геноциду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus