USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

30 червня: дні народження, події, факти

30 Червня 2017 00:00
Луцька міська організація ветеранів України вітає з днем народження голову первинної ветеранської організації "Комітет партизан, підпільників" Івана Марковича Глущука. Бажають йому здоров'я, щастя, мудрості, активного довголіття та Божого благословіння!

Сьогодні свято й у у топ-менеджера компанії "Море турів" Олени Соколовської. Друзі вітають її з днем народження і бажають гарного настрою, величезного щастя, нескінченної любові, достатку в родині, кар’єрного зростання, хороших друзів і, звичайно ж, здоров’я.
Олена Соколовська
Олена Соколовська
Також день народження 30 червня у дерматолога, дерматокосметолога косметологічного центру "Амелі" у Луцьку Світлани Прокоп'юк. Бажаємо їй веселощів, смаку до життя, приємних дрібниць, яскравих моментів, здійснення мрій, успіху в справах і починаннях.
Світлана Прокопюк
Світлана Прокопюк
Святкує сьогодні й Ярина Свіляк, яку вітають друзі та родичі та бажають їй ясності думок і легкості почуттів, більше безтурботності і веселощів, яскравих відчуттів та душевної бадьорості.
Ярина Свіляк
Ярина Свіляк
Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітаює зі святом інженера з охорони праці Олександру Русіну та бажають міцного здоров`я, професійних успіхів, фінансової стабільності та оптимізму.

День народження 30 червня відзначають активіст Самооборони Волині Сергій Чуріков, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук та колишній арт-директор Opera Dance Club Павло Єгоров.
Сергій Чуріков
Сергій Чуріков
Павло Данильчук
Павло Данильчук
Павло Єгоров
Павло Єгоров
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників і бажає міцного здоров’я, фінансової стабільності, гармонії у всьому, любові у всіх її проявах, мирного неба над головою.

Наша хроніка:

Минулого року фотограф з Луцька переміг у міжнародному конкурсі.

Окрім того, студенти з Луцька втілили у життя оригінальну ідею обміну книгами, створивши книжковий секонд-хенд. За перших два дні спільнота для обміну книгами зібрала біля 2000 учасників.

Два роки тому редакція розповідала про турнір з вуличного баскетболу «Lutsk Streetball Cup 2015». Участь у змаганнях взяло 19 команд, серед яких і дві жіночі.

У 2014 році монумент Батьківщини-матері у Києві освітили синьо-жовтими кольорами, а на щиті спроектували герб України.

Фоторепортаж із сьомого за ліком фестивалю «Ніч у Луцькому замку», який відбувся у 2013 році, дивіться ТУТ.

Народилися:

Цього дня народилися визначний український військовий, політичний і громадський діяч, один із провідників українського націоналізму Роман Шухевич, український військовий діяч Юрій Дроботковський, підполковник Армії УНР Микола Палієнко, польський поет, лауреат Нобелівської премії з літератури Чеслав Мілош, російський і радянський учений, академік, творець космічної станції «Салют» Володимир Челомей, американський геолог, дослідник, який у 1985 році який знайшов затонулий «Титанік», Роберт Баллард, український музикант, головний диригент оркестрової групи Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Верьовки Станіслав Савчук, американський боксер-професіонал, дворазовий чемпіон світу у суперважкій вазі Майк Тайсон, російська і радянська акторка театру й кіно Анастасія Немоляєва («Інтердівчинка», «Кур'єр»), німецький автогонщик «Формули-1», молодший брат Міхаеля Шумахера Ральф Шумахер, американський плавець, єдиний у світі 14-разовий олімпійський чемпіон Майкл Фелпс.

Сталося:

1936надруковано перший тираж роману «Віднесені вітром» американки Маргарет Мітчелл.

Роман став одним із найбільш знаменитих бестселерів американської літератури. Ще до кінця 1936 було продано більше одного мільйона примірників. В цьому ж році Мітчелл передала права на екранізацію продюсеру Девіду Селзніку за 50 000 доларів. У 1939 знятий однойменний фільм .

У 1937 Мітчелл отримала за цей роман Пулітцерівську премію .

1991у Сімферополі закінчилася перша сесія курултаю (парламенту) кримських татар, на якій був сформований меджліс на чолі із Мустафою Джемілєвим. Меджліс затвердив національні прапор і гімн.

Офіційний Київ не визнає меджліс за повноважний представницький орган кримських татар і противагу йому вбачає в Раді представників кримських татар при Президентові України.

Згідно із статутом метою меджліса є подолання наслідків геноциду вчиненого проти кримських татар, відновлення прав і національно-культурне самовизначення.

2000Женевський суд оголосив вирок колишньому прем'єр-міністру України Павлові Лазаренку: позбавлення волі терміном на 18 місяців та штраф за відмивання 9 мільйонів доларів.

Згодом в Сан-Франциско розпочався судовий процес над екс-посадвоцем. Судили в США, бо в Каліфорнії його сім'я володіє ранчо. 25 серпня 2006 р. Лазаренка засудили до дев'яти років тюремного ув'язнення і штрафу в 10 млн. доларів за відмивання грошей і інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. Потім, як повідомляли українські ЗМІ з посиланням на бюро в'язниць США, термін утримання Лазаренка під вартою був скорочений на 7 місяців — до 11 січня 2012 року. В результаті рішення судді сума доведених фінансових зловживань скоротилася до 4,5-5 мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
mari Показати IP 30 Червня 2017 08:59
щирі привітання Сергію Борисовичу Чурікову . Успіхів та Многая літа !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus