USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

30 грудня: події, факти, дні народження

30 Грудня 2015 00:00
День народження сьогодні святкує керівник відеостудії «RoyalWed» Богдан Говоровський (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його та зичить, аби кожен день буде багатий на приємні моменти і гарних людей.

Сьогодні день іменини за православним календарем святкують Сергій, Микита, Данило, Іван, Олександр та Петро.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція повідомляла, що футболісти-ветерани перемогли на міжнародному змаганні. Як це було читайте ТУТ.

Окрім того, письменники Волині відвідали конгрес в Пакистані. Міжнародний конгрес «Література і мир» зібрав представників 35 країн світу. Вперше на цьому престижному науково-літературному заході взяли участь українці.

У 2012 році редакція розповіла про Новий рік 100 років тому. Тоді день народження Ісуса Христа святкували за старим календарем – 25 грудня. Тож і ялинку наряджали саме до Різдва. А Новий Рік був придатком до релігійного свята.

Народилися:

30 грудня народилися американський підприємець, засновник компанії «Кока-Кола» Аза Кендлер, англійський письменник, поет і новеліст Редьярд Кіплінг, англійський композитор Вільям Крофт, український актор кіно й естради, відомий виконавець гуморесок, народний артист УРСР Андрій Сова, українська піаністка Ольга-Олександра Бажанська-Озаркевич, дисидент, учасник українського руху опору Данило Шумук, український художник, графік, поет, мистецтвознавець, журналіст, громадський діяч Святослав Гординський, український історик Юрій Мицик, вчений-винахідник, конструктор ракетно-космічних систем, академік АН СССР Сергій Корольов, українська журналістка, громадський діяч Людмила Мех, українська журналістка Громовиця Бердник, українська дитяча письменниця Ніна Воскресенська, американська боксерка, дочка легенди боксу Мохаммеда Алі Лейла Алі, американський рок-музикант Бо Діддлі, американський гольфіст Тайгер Вудс, американська рок-співачка, «хрещена мама панк-року» Патті (Патриція) Сміт, українська плавчиня Ганна Єлісаветська.

Сталося:

1616 — Вийшов з друку «Часослов» — перша друкована книга в Києві.

1922 — 2215 делегатів І з'їзду Рад від Росії, України, Білорусії та Закавказької Федерації затвердили Декларацію про утворення Союзу Радянських Соціалістичних Республік — СРСР.

1927 — В Токіо між районами Уено і Асакуса почав діяти перший в Азії метрополітен.

1964 — Утворено ЮНКТАД (Конференція ООН з торгівлі та розвитку).

1981 — Президент США Рональд Рейган звинуватив СРСР у причетності до політичної кризи в Польщі і оголосив про введення економічних санкцій проти Радянського Союзу — припинення переговорів про продаж зерна і ембарго на постачання обладнання для Транссибірського газопроводу.

1992 — у Сімферополі почала виходити україномовна громадсько-політична та літературна газета «Кримська Світлиця».

1993 — Ізраїль i Ватикан встановили дипломатичні відносини.

1999 — Верховний Суд України визнав статті кримінального кодексу, що передбачали смертну кару, неконституційними.

2006 — У Багдаді страчено через повішання Президента Іраку (1979—2003) Саддама Хусейна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus