USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

31 березня: події, факти, дні народження

31 Березня 2019 00:00
День народження 31 березня святкує головний інженер ТРК «Аверс» Володимир Тарасюк. Колеги вітають іменинника та зичать ентузіазму, креативності, процвітання, добробуту, здоров'я та гармонії. Нехай очі світяться щастям, вдома чекає любляча сім’я, а робота приносить лише радість.

Окрім того, день народження сьогодні у легендарного футболіста луцької «Волині», відомого бізнесмена та директора ТД «Аміко Кераміка» Геннадія Шухмана. Колеги та знайомі зичать імениннику здоров’я, фінансової стабільності, удачі в усіх починаннях.

Також день народження відзначає головний редактор видань «Твій стиль» і «Твій вибір» Тарас Хотимчук. Рідні та друзі бажають йому наснаги, радості, удачі, щастя, любові, родинного тепла, здоров’я та життєвих перемог.
Тарас Хотимчук
Тарас Хотимчук
Іменини за православним календарем святкують Кирило, Дмитро, Сергій, Данило, Трохим та Наталія.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, хто народився у цей день та хто святкує день ангела. Бажає їм непохитного здоров’я, позитивних емоцій, бадьорості, уваги близьких. Хай повниться життя щасливими подіями та здійснюються найзаповітніші мрії.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч лучани успішно дебютували на Міжнародному чемпіонаті з боротьби в кімоно «ROME BJJ international 2018» та Чемпіонаті Європи з бразильського джиу-джитсу.

Як досягнути високого рівня, втриматись і не втратити свого пацієнта ІА Волинські Новини розмовляло із головним лікарем Луцької міської стоматологічної поліклініки Олександром Кобисем.

У 2016 у Луцьку не узаконили самовільно збудований магазин у центрі міста. Власник ділянки, як стало відомо, самовільно збудував магазин на ділянці, передбаченій для житлової забудови.

У 2015 «замінували» приміщення ТЦ «Глобус» у Луцьку. Будівлю оточили силовики, евакуювали усіх відвідувачів та працівників.

Про чотириразову переможницю міжнародних змагань з плавання, лучанку Юлію Смаль редакція розповідала у 2014 році. 15-річна плавчиня фінішувала першою на 100 метрів комплексним плаванням (1.06.21), 200 м комплексним плаванням (2.24.44), 50 метрів батерфляєм (28.29) та 50 метрів вільним стилем (27.41).

Рейсовий автобус застряг у сніговому заметі у Горохівському районі у 2013 році. У ньому перебували 20 пасажирів, зокрема малолітня дитина.

Народилися:

Цього дня народилися французький математик, фізик Рене Декарт, німецький композитор Йоганн Себастьян Бах, англійський учений, винахідник хронометра Джон Гаррісон, австрійський композитор Франц Йозеф Гайдн, ідеолог українського націоналізму та державної самостійності, громадський діяч і філософ Микола Міхновський, радянський дитячий письменник, критик, літературознавець, перекладач Корній Чуковський, український фізик, геофізик, метеоролог Йосип Косогонов, український радянський поет Леонід Вишеславський, грузинський письменник, вчений, дисидент, громадський і політичний діяч, президент Грузії у 1991-1992 роках Звіад Гамсахурдія, американський актор Крістофер Уокен («Мертва зона», «Кримінальне чтиво»), український письменник-новеліст і кінодраматург Василь Портяк, латвійська співачка Лайма Вайкуле, український політик і державний діяч Олександр Турчинов, шотландський кіноактор Еван Макгрегор (Обі-ван Кенобі в «Зоряних війнах», «На голці», «Острів»), український борець Василь Федоришин.

Сталося:

1284єпископом Елі засновується Пітергаус – найстаріший і найменший коледж Кембріджського університету

1717в Росії Петром I створюється Таємна канцелярія для розслідування особливо важливих державних злочинів

1770англійський мореплавець Джеймс Кук, обстеживши Нову Зеландію і з’ясувавши, що вона – острів, покидає її і бере курс на захід – на Австралію

1831Квебек (місто) і Монреаль отримують статус міст

1854укладено Канаґавський договір між Японією та США. Японія скасовує курс на ізоляцію від Заходу

1856євреям забороняється служити в російському флоті

1889офіційне відкриття Ейфелевої башти. Конструктор башти Гюстав Ейфель поставив на вершині башти французький прапор. Підійматися вгору тоді доводилося по сходинкам.

1896перший замок-блискавка патентується в США його винахідником, Уїткомбом Джадсоном.

1900перша реклама автомобілів з’явилася в американській загальнонаціональній газеті Saturday Evening Post. Одна філадельфійська компанія помістила його під девізом «Автомобілі, які приносять задоволення».

1900у Франції прийнятий закон, що обмежує робочий день жінок і дітей 11 годинами.

1901випускається перший автомобіль "Мерседес«. Він створений Вільгельмом Майбахом для Motoren Gesellschaft Готліба Даймлера і являє собою новий стандарт автомашин з двигуном внутрішнього згорання (ДВС). Цей автомобіль також поклав початок династії, яка згодом стала називатися «Мерседесом» (на ім’я дочок Р. Даймлера).

1917США купують у Данії Віргінські острови за $25 млн. .

1917у Києві відкрито першу українську гімназію.

1918США вперше переходять на літній час.

1923 у Нью-Йорку пройшов перший танцювальний марафон. Переможницею стала Алма Каммінгс, що протрималася на ногах 27 годин.

1923Муссоліні обмежує робочий день в Італії 8 годинами.

1936у Мюнхені гітлерівці відкривають «Виставку дегенеративного мистецтва» (сюрреалізм, імпресіонізм, абстракціонізм тощо).

1940відкритий нью-йоркський аеропорт "Ла Гардіа«.

1940 дванадцятою радянською республікою стала Карело-фінська РСР, коли до Карельської АССР були приєднані захоплені в ході радянський-фінської війни фінські території (проіснувала в цьому статусі до 1956 року, нині республіка Карелія у складі РФ).

1949Ньюфаундленд стає 10-ою провінцією Канади.

1952відкрито Львівську філію Академії наук України.

1954СРСР звернувся до НАТО з ініціативою прийняти його в члени організації. Північноатлантичний альянс через деякий час відкинув цю пропозицію.

1955радянський уряд прийняло рішення повернути НДР скарби Дрезденської галереї, вивезені до СРСР після Другої світової війни.

1959тибетський буддиський лідер Далай Лама тікає з окупованного китайцями Тибету.

1965дала струм перша в СРСР Паужецька експериментальна геотермальна електростанція (Камчатка).

1966з космодрому Байконур, здійснений пуск ракети-носія «Молнія» з автоматичною міжпланетною станцією «Луна-10», котра 3 квітня 1966 року була виведена на селеноцентричну орбіту і стала першим у світі штучним супутником Місяця.

1967 – Джимі Гендрікс вперше спалив свою гітару під час концерту.

1967після рішення Франції про вихід з військової організації НАТО штаб-квартира організації була переведена з Парижа в столицю Бельгії Брюссель.

1973у хіт-параді журналу «Billboard» уперше з’явився альбом гурту «Pink Floyd» «The Dark Side of the Moon» і залишався в сотні найкращих протягом наступних 14 років.

1976«Led Zeppelin» випустили свій шостий студійний альбом Presence.

1980напередодні 1 квітня Леоніду Іллічу Брежнєву в Кремлі вручили Ленінську премію по літературі за «написані» ним книги спогадів «Мала земля» і "Відродження«.

1988на турнірі чотирьох країн в Західному Берліні збірна СРСР обіграла чемпіонів світу – збірну Аргентини з рахунком 4:2.

1991на позачерговій нараді Політичного консультативного комітету країн Варшавського Договору ухвалено рішення про скасування військових структур організації.

1991на референдумі в Грузії 90% населення голосує за незалежність.

1991починає офіційно працювати Російське телебачення (ОРТ).

1992Башкирська АРСР перетворена в Республіку Башкортостан у складі Російської Федерації

1992ООН проголосувала за введення санкцій проти Лівії після її відмови видати два підозрюваних в організації вибуху літака авіакомпанії «Пан Амерікен» в районі Локербі.

1993під час зйомок епізоду фільму «Ворон» випадково загинув американський актор Брендон Брюс Лі, син Брюса Лі.

1998пілот «Формули-1» Енді Валлас встановив світовий рекорд швидкості для серійного автомобіля – 402,6 км/год.

2002вибори у Верховну Раду України

2003вищим званням «Артист миру» ЮНЕСКО був нагороджений художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергієв. Церемонія проходила в Парижі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus