USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

31 липня: свята, події, факти. Битва під Луцьком та День працівників торгівлі

31 Липня 2022 00:00
31 липня в Україні відзначають День працівників торгівлі. Сьогодні також – Всесвітній день рейнджерів, День африканської жінки, День малинового торта, День безпорадного собаки та День Полум'я Миру на Березі Слонової Кістки.

У Канаді – День їжі, День прапора на Гаваях, у Сальвадорі – День журналіста, у Польщі – День казначейства, в Австралії – Національний день посадки дерев, у Індії ( в штатах Харьяна і Пенджаб) – День мучеництва Шахід Удхем Сінгха, у Конго – День початку революції, у Домініканській Республіці – День батька, у Малайзії - День воїнів.

У неділю, 31 липня 2022 року, церква вшановує пам’ять мучеників Якинта і Еміліяна.

Святий Якинт – ранньохристиянський мученик, який жив в місті Погани в IV столітті. Він не захотів поклонитися поганським божкам та навіть розрубав їхні ідоли сокирою, за що його і вбили в Амастридії в Пафлагонії (нині Туреччина).

Святий мученик Еміліян – один з перших слов’янських християнських святих римського періоду. Він був рабом градоначальника. Постраждав за свою віру в Христа за часів правління імператора Юліана Відступника. Юліан бажав відновити в Римі культ язичницьків богів, а тому наказав стратити всіх християн. Еміліян обурився через цей наказ, вночі проник в язичницьке капище та розбив там статуї божків. Його схопили та засудили на спалення.Помер Еміліян 363 року.

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Іван, Гнат, Омелян та Любомир.

Народилися:

Цього дня народилися французький кіноактор-комік, режисер і продюсер Луї Де Фюнес («Фантомас», «Жандарм із Сан-Тропе», «Велика прогулянка»), американська кіноактриса, дочка Чарлі Чапліна Джеральдіна Чаплін («Доктор Живаго», «Одіссея»), український артист, акордеоніст, бізнесмен, політик Ян Табачник, український футболіст Микола Федоренко, англійська письменниця, авторка серії казок про Гаррі Поттера, одна з найбагатших представниць шоу-бізнесу Джоан Роулінг, італійський футболіст та тренер Антоніо Конте, українська співачка, поетеса Ірина Шинкарук.

Події:

781 – найстаріший зареєстрований запис виверження гори Фудзі в Японії.

904 - араби захоплюють Салоніки, друге за величиною місто Візантійської імперії.

1431 - битвою на переправі під Луцьком почалася війна великого князя литовського Свидригайла і короля польського Владислава-Ягайла.

1498 - експедиція X, в ході якої Колумб відкриває осторів Тринідад.

1656 – російська експедиція вирушає до берегів Байкалу.

1667 - укладення Бредского миру, завершує другу англо-голландську війну (1665-1667). За Королівством Англія закріплюються голландські колонії в Північній Америці.

1837 – закладено будинок (Червоний корпус) Київського університету. Червоний колір будівлі пов’язаний зі стрічками ордену Св. Володимира (червона та чорна), відтак Будівля Київського університету Св. Володимира мала відображати ці кольори (це офіційна версія за часів Російської імперії та сучасної Україн

1919 - Київ був зайнятий Добровольчою армією Денікіна.

1971 - вперше людина проїхалася по Місяцю на спеціальному модулі Lunar Rover Vehicle.

1975 - у Гельсінкі відкрилася Нарада з безпеки та співробітництва в Європі, на якій прийнято Заключний акт, що містить розділ про права людини.

1994 Сергій Бубка встановив світовий рекорд у стрибках з жердиною – 6,14 м.

1996 - Федеральний суд Нью-Йорка скасував законодавчий акт, що обмежує свободу слова в інтернеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Côte d'Ivoire Показати IP 31 Липня 2022 09:12
"на Березі Слонової Кістки" - так казати неправильно, правильно: "у Кот-д'Івуарі".
День працівників Показати IP 31 Липня 2022 15:07
День працівників торгівлі. ( Працівників комунального господарства, шахтаря, юриста, асенізатора чи кого-ще там забули....) Вся ця совдепія варта того щоб її просто викреслити з нашого життя. Давайте дивитись у бік Європи - на день св.Патріка будемо влаштовувати паради і фарбувати річки у зелений колір. Давайте святкувати день обіймів, Або день сім'ї, або день посмішок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus